NÅGOT ÄR VI DUKTIGA PÅ IALLAFALL ;)

Orkidén som blommor ännu en gång. Två gånger på ett år, inte illa ;)

En del som undra på Facebook hur vi lyckats på ? Kan jue dela med mej det här oxo. 
Egentligen ska man låta orkidéer stå med fötterna i vatten och dra till sej vatten själv. 
Men när jag hade praktik på ett äldreboende så berätta en tant för mej, att man ska ge
orkidén en snaps vatten per vecka istället. Så det har vi gjort! Och ni ser jue själva,
det funkar :) Gamla tanter, dom kan allt ;)

SNART EN VECKA

Sen all skit hände :( Tiden går snabbt. Hjärtat gör lika ont, men jag ler nu. Äkta leenden och tårarna har slutat rinna... Men smärtan och rädslan den finns där! Men tar en dag i taget... Tiden kanske läker alla sår ?
 
Idag har jag jobbat lite. Ska snart jobba lite till. Fika med Clas, Pillan och Hanna på morgon. Skönt att komma tillbaka till vardagen lite :) Även om jag hellre skulle vilja gömma mej här hemma. Vart med Alex på stan och hämtat paket + handlat mat. Ändrat om en massa i lägenheten. Fotar och visar er kanske imorgon ? :) Byggt ett eget pallbord - jag och Alex. Kanske borde öppna en designer firma tillsammans allt ? ;)
 
Med LCHF går det bara bra. Inte alls lika tungt utan socker nu. Men är jue snart 2 veckor sen jag sluta äta det. Men visst saknar jag godis och söta saker. Men bara att sluta tänka på det. Jag har jue mina tuggummin ;) Har gått ner ca 2 kg. Kanske inte så värst mycket, men bättre än inget :) Lagar en massa mat om dagarna oxo. Kanske börjar få tillbaka mitt laga-mat-intresse ? Hittar på en massa maträtter helt själv, med dom saker jag får äta. Kyckling i ugn, lax med gorgonzolaost och idag broccoli med senapskorv. Alex gillar maten oxo. Extra plus där ;)
 
 Finaste vattenkokaren som vi köpte på Netto idag :)
Kanske lite dyr och kanske lite för liten, men så jäkla snygg.
Så vi kunde inte motstå den ;)

EN KOPP TE ... TACK!

Nu är hösten här och vad passar inte bättre då, än en kopp varm te ?
Jag fick precis hem en beställning med super goda teer från EnKoppTe.
Älskar deras kreativa namn på webbshoppen :D
 

 

EnKoppTe har en massa olika teer -
Jasmine te, Blommande te, Rooibos, Örtte, Ekologiskt te och Rättvisemärkt te.
Man kan även välja att shoppa teet efter färg - Grönt & Gult te, Vitt te,
Svart te och Oolangte. 
Teerna finns antingen som löst eller på påse.

Jag var självklart tvungen att klicka hem ett blommande te.
Har faktiskt aldrig sett något liknande :) Blommande te är precis som det låter.
En teboll som man lägger ner i varmt vatten. 
Efter några minuter så blommor teet. 
Jag valde den finaste blomman ;) Den heter Dragons Eye. Ett blommande Jasmine te.
 
Jag var väldigt skeptiskt till denna smak. Trodde det skulle smaka väldigt mycket blomma. 
Men oj så fel jag hade... Teet smaka väldigt gott och inte alls mycket blomma :)
 
 
Så klicka jag hem ett Rooibos te. Rooibos Honeybush Buchu.
Det smaka väldigt gott med den söta smaken från honung.
 
Ett stort plus för den härligt röda färgen ;)
 
 
Var även tvungen att prova på en lite annorlunda smak. Nämligen Orange & Coconut. 
Läste på webbshoppen att just det här teet passar super bra till att göra iste på. Det måste
vi allt prova framöver :) Teet smakar jätte gott och man tänker på sommaren. 
Perfekt nu
under den tråkiga, kalla och mörka hösten. Smakar apelsin, med svag smak av ananas och kokos.
 
 
Hitta en till annorlunda smak som jag oxo var tvungen att prova på ;) Även denna är ett örtte.
Apple & Ginger. Teet smakar äpple och ingefära. Ett riktigt juligt te tycker jag :) 
Jue längre teet får stå och dra jue mera kryddigare smak får den.
 

VAD JAG VILL BLI NÄR JAG BLIR VUXEN ?

Jag är jue vuxen nu. Men än idag vet jag faktiskt inte vad jag vill bli ? Kanske låter konstigt i min ålder, men jag vet faktiskt inte... Jag är jue utbildad undersköterska med inriktning som personlig assistent och snart även psykskötare. Sen över 3 års erfarenhet i restaurang och bar. Men jag vet inte, om jag valt rätt yrken ?

Jag hade tankarna på att kanske bli psykolog, men det tar sååå många år att bli. Jag har även nu fått tankarna på att bli jurist. Men även det är en väldigt lååång väg... Men sen vill även en annan del av mej öppna ett eget café eller kanske en affär av något slag ? Medan en annan del av mej fortfarande drömmer om det jag ville bli när jag var liten - nämligen inredningsdesigner. Ja ni hör jue. Jag vet inte alls vad jag vill... Haha! Det ända jag faktiskt vet är att jag aldrig vill stå i en fabrik kl. 7 - 16. Samma sak dag in och dag ut. Jag vill jobba med människor. Att hjälpa dom som har det svårt! Något yrke som handlar om service.

Men oavsett vad man vill bli och vilket yrke man väljer att jobba inom, så är alltid en utbildning A och O. Det finns jue så många utbildningar att välja mellan. Och utbildning är bra, för kunskap är makt :) Jag tror man kan nästan fixa vilken utbildning som helst, bara man är beredd att kämpa och offra. Och så länge man har intresse för det man ska göra. Ni som följt min blogg, vet att jag läst dom flesta av mina utbildningar på distans. Distans är underbart skönt tycker jag. Då kan man plugga när man vill, var man vill! Men det krävs stor självdisciplin. Fast även vilken utbildning man har, så tror jag ändå att det är viktigast hur man är som person, vilka erfarenheter man har och vad man bär i sin ryggsäck!

Så vem vet ? Kanske jag är en psykolog eller en advokat, någon dag om flera år ? Vilket yrke är ditt drömyrke ? Och framför allt, vilken utbildning skulle du vilja gå ?

LIVET GÅR VIDARE...

Sakta men säkert! Det gör lika ont idag som för några dagar sedan. Men tårarna har börjat sluta rinna. Jag ler igen, även om alla ser sorgen i mitt hjärta. Tom. dom människor som knappt känner mej. Tänk att ett krossat hjärta syns så mycket ?
 
Gårdagen kändes lättare. Vi åt mat tillsammans, vi skratta tillsammans, vi prata tillsammans, vi spela Wii tillsammans, vi myste tillsammans. Dom få timmarna vi hann träffas. Vi tog hand om det som en gång var vårt! Vi kanske fixar allt ändå ? Kanske ? Men smärtan finns och rädslan. Rädslan för ett litet snedsteg kan förstöra allt! Men jag tror om vi är tillräckligt starka, tillräckligt motiverade och beredda på ändra våra sätt att vara och tar hand om varandra så kanske vi klarar allt ?
 
Idag är en ny dag. En ny dag med nya tag. Nya hinder och nya saker att glädjas för. Även om det är svårt! Speciellt nu när allt går emot mej.
 
Fick beslut från CSN. Jag får bara 3 veckor med bidrag. Dom tycker inte att det är tillräckligt stora skäl att ge mej flera veckor med bidrag, då mina 120 veckor är slut. Nu hur dom kan anse att jag inte har tillräckliga skäl och speciella omständigheter ? Jag har ingen grundskoleutbildning, ingen gymnasieutbildning mer än undersköterskeutbildningen. Men jag har inget samlat slutbetygsdokument. Så kan inte söka vidare till högskola om jag vill det och inget slutbetyg att söka jobb på. Jag fick kämpa som tusan för att få komma in på dom två kurser jag har nu. Men jag kan inte fortsätta om jag inte får några pengar :( Känns jue bra, ännu mera av min framtid splittrad i bitar :( Ska skriva ihop ett brev till dom iallafall, och förklara situationen och fråga hur dom kan anse att jag inte har tillräckliga skäl ? Orkar inte... Alltid är det något :( Varför kan inte något gå bra och smärtfritt nån gång ? Nee, kämpa för allt.

Var i skolan idag iallafall. Igår orka jag inte! Läraren i juridiken sa att det märks att jag är intresserad och duktig. Kul att få höra det iallafall :) Så nästa Torsdag ska jag göra prov. Är redan nervös. Ni vet mina provnerver ?
 
Borde ta tag i livet nu. Men orkar inte! Men kan inte gräva ner mej mera. Livet går vidare och det måste jag oxo göra. Bara för jag är trasig och sårad så måste maten lagas, lägenheten städas och allt annat som måste göras. Jag måste resa mej upp från fallet...
 
Dagens att göra är: städa lite, laga mat och baka LCHF chokladbollar, ev. hämta ett paket på DHL, ev. lämna saker på loppis, räkna ut ekonomin för denna månad, skriva brev till CSN, plugga samhällskunskap, vattna blommorna, fixa naglarna, svara på mail/kommentarer, borde fixa lite med bloggen, borde laga lite trasiga kläder, borde lägga upp lite saker på Tradera och sen de viktigaste av allt - umgås med Alex. Ibland vore det så skönt utan alla dessa måste och att göra, men jag tror det är ändå dessa saker som får mej att orka leva! Att inte behöva tänka hela tiden på vad som hänt...

Dagens positiva: att det var lite sol imorse när jag gick till skolan. Det behövdes, det värmde mitt kalla hjärta. Och att det idag är dag nr. 10 utan socker och kolhydrater :) I did it!