KAPPADOKIEN


Om vi hade vart i Turkiet i 2 veckor istället för 1 vecka, så hade jag lätt vilja åka på 2-3 dagars resa till Kappadokien. Kappadokien är ett riktigt mäktigt naturfenomen. 
 
I Kappadokien ligger nämligen grottstaden Kaymakli (1 av 36 städer). Hela området bildades genom vulkanutbrott från vulkanerna Erciyes och Hasan för över 30 miljoner år sen. Luften fylldes med svavelhaltig rök och täckte hela området med ett lager av aska och glödhet lava. När vulkanutbrotten slutade så stelnade hela området. Området utsattes för växlande väder och vind. Tillslut såg allt ut som det gör idag - stora pelare som ser ut som dom har fått en mössa. Peri bacalar på turkiska = féernas kaminer. 
 
I staden har det bott upp till 20 000 människor. Det var religiöst kristna som flydde förföljelse. Hela staden består av underjordiska hus, en del har ända till 12 våningar under jord. Bostäder, kapell, stall, samlingssalar, skolor och mycket annat hänger ihop som ett labyrintsystem och som skapats av befolkningen som bodde här. 
 
Det sägs även att området Kappadokien är det närmaste ett månlandskap man kan komma här på jorden. Skulle vara riktigt coolt att få uppleva någon gång. Men inte denna gång, kanske nån annan gång ? Vi får helt enkelt nöja oss med dom vackra bilderna istället :)
  
 Visst är det coolt ? :)

PIRAT BÅT TUR


Igår var det Babys födelsedag. Vi fira den genom att åka på en båtutflykt med en piratbåt. Åkte runt kl. 9 på morgon och kom hem igen runt kl. 18. Vi sola, fick underhållning, bada, Baby hoppa från båten, simma i en grotta och fick kroppspeeling, såg bergsgeter. såg vilda delfiner och bada typ 50 meter från dom. Riktigt coolt :) Hade tur oxo, var andra gången man såg delfinerna på 2 veckor.

När vi kom hem så fixa vi oss ordning. När vi var klara så kom Ahmet och hämta oss. Åkte hem till han och Maud. Kolla på solnedgången och drack en öl. Gick sedan ner till centrum. Hitta en mysig turkisk restaurang där vi satt många timmar. Käka mezza, god turkisk kebabgryta, drack vin och turkiskt kaffe.

Efter maten gick vi runt lite. Baby fick då finaste presenten av Ahmet och Maud. Ett målat porträtt på mej och Baby :D Så snällt av dom :) Avsluta kvällen med några drinkar på Robin Hood.

UPP