ALO ROMANIA!

Precis nu är vi framme i min sambos hemland, om allt gått som planerat!
 
Första gången jag är i Babys hemland, trots våra 5 år tillsammans. Ska bli kul att se hans hemland,
trots vi bara är här i några dagar och inte i staden han kommer ifrån.
Här är ett inlägg om
staden vi ska besöka, men vi flyger till huvudstaden Bukarest. 
Vi ska på bröllop. Ska bli jätte kul :)
 
 
Rumänien (rumänskaRomânia) är en republik i Östeuropa. Landet gränsar i norr mot Ukraina, i öster till Moldavien och Svarta havet, i söder till Bulgarien, längs med floden Donau, och i väster mot Ungern och Serbien. Rumänien är med sina 20,121 miljoner invånare (2011) ett av Europas folkrikaste länder. Rumäniens moderna historia har präglats av det kommunistiska styret sedan 1947. I början av år 1990 hade kommunistregimen störtats samman i en revolution när president Nicolae Ceaușescu hade blivit arkebuserad och Rumänien blev en demokratisk republik. Rumänien är medlem av militäralliansen  Nato sedan 29 mars 2004 och Europeiska unionen sedan 1 januari 2007.
 

212 - PINSAMT

Om någon gör något pinsamt, låtsas du som ingenting
för att personen ska slippa skämmas eller retas du ?
 
Det beror nog helt och hållet på vem det är,
i vilken situation och vad det pinsamma är ?
Är jag själv med någon kompis och det händer något
pinsamt så skrattar jag men är det mer folk
med så försöker jag låtsats som ingenting.
Men aldrig att jag skulle retas, bara skratta
tillsammans med personen i fråga!

ÄNNU EN JÄKLA MARDRÖM

Hade en väldigt trevlig dag på jobbet idag :) Åkte iväg på utflykt till Djurön. Satt på klippor vid vattnet i några timmar och fika, såg även sälar :) Hann även med två rundor på stan. Köpte ett billigt pärlhalsband och ett skal till iPhonen. Hitta även svarta tygskor för bara 79 SEK - äntligen!
 
Så till mardrömmen - för 3 veckor sedan så hitta jag två larver i ett köksskå, läs mer här! Igår när vi vakna så upptäckte vi att det låg ett värmeljus mitt på golvet i vårt kök. Vi har en korg med värmeljus under en Ikeapall, så ingen av oss kunde ha råkat gått emot korgen på något sätt. Sen såg vi bitmärken i värmeljusen. Innan vi la oss igår så gjorde Baby två "fällor" med värmeljus vid vår spis/diskmaskin och la ut mat. Imorse när vi vaknar så är såklart alla "fällor" omkull välta, maten borta och det var värmeljus indragna vid sidan om diskmaskin. Blir så jävla less - först städsanering i två veckor när vi flytta in och sen larver i köksskåpet och nu det här... Suck!!
 
Så fick börja morgon med att ringa hyresvärden. Efter mer än 20 minuters väntetid fick jag äntligen prata med den otrevligaste människa jag pratat med på länge. Hon tyckte jag skulle ringa runt till Anticimex och fixa allt. Jag förklara läget - jag jobbar hela dagen tills kl. 19.30 och jag kan inte ha igång min mobil. Då börja hon frågasätta vad jag jobba med och så, som att det spela någon roll egentligen ? Och att vi åker till Rumänien kl. 5 imorgon bitti, så ingen är hemma på flera dagar och att råttorna/mössen kommer förstöra vårt hem. Hon sa att det är mitt ansvar att ringa Anticmex och att allt är sen Anticimexs ansvar. Men efter några om och men så skulle hon ringa dom.
 
Anticimex kom till oss snabbt iallafall. Dom la ut två lådor med mat som innehåller råttgift. Jag ringde sen Anticimex och undra hur dom skulle göra då vi inte är hemma ? Kan jue lixom inte ligga döda råttor/möss i lägenheten i flera dagar - blir jue likmaskar och luktar illa. Hon jag prata med sa då att det inte var deras ansvar. Att råttorna/mössen kan ev. dö i lägenheten men förhoppningsvis dör dom i väggarna och att det kan lukta väldigt illa och bli likmaskar m.m. men det kunde jag jue ringa om när vi kom hem igen... Ehhh okej ?!??!

Fick hjälp med att kolla upp lagarna gällande skadedjur och enligt Jordabalkens tolfte kapitel (Hyreslagen) så är det hyresvärdens ansvar att sanera lägenheter med ohyra. Så ringde upp hyresvärden ännu en gång. Som tur var så slapp jag prata med samma bittra människa som på morgon, hon jag fick prata med denna gången var jätte snäll :) Förklara lagen lite och sen fick jag äntligen som jag ville - att hyresvärden går in här med jämna mellanrum medan vi är borta och rensar bort dom döda kropparna om det nu blir några. Fy skam den som ger sej ;) Hoppas dock verkligen att alla råttorna/mössen är borta tills vi är hemma igen, orkar inte mer skit längre. Jag vill bara kunna bo i mitt hem utan att vara rädd att hitta en massa skadedjur :( Är jue inte heller gratis att bo här precis, så surt att betala för något som det bara är problem med hela tiden! Hade vi inte gillat lägenheten så mycket som vi gör, så hade vi övervägt att flytta snarast! Bra start på den lilla semestern jag har eller kanske inte ? :(
 
Har precis packat och gjort klart allt iallafall inför resan. Så nu är det bara att vänta tills kl. 04.50 då taxin kommer och plockar upp oss för att åka till tågstation, för att sedan ta tåget till Arlanda. Lika bra att inte sova alls inatt, så blir att datanörda istället och dricka en massa Red Bull - lär jue sova gott på flygplanet ;)
 
 Djurön utanför Norrköping
 
 Fina arbetskollegor med mej i solglasögonen ;)
 
Suck!

211 - PINSAMT

Vad är det pinsammaste som hänt dig ?
 
Har nog inte hänt så mycket pinsamt i mitt liv ?
Iallafall inget jag minns ;) Säkert redan förträngt allt ;)
Men en sak jag minns - det är något pinsamt som jag skrev
om i detta inlägg (länk). Historien om när jag gick in i fel bil ;)