MAKEANDCREATE - PYSSELUTMANING SEPTEMBER

Jag är med i en pysselutmaning på Instagram som MakeAndCreate håller i. 
Varje dag i Sepetember har ett eget tema som man får tolka fritt.

Planen är att jag ska deltaga varje dag om orken, kraften och tiden finns till vill säga.
Kanske gör något nytt pyssel någon dag annars fotar jag något av mina gamla
om dom passar in på dagens tema och andra dagar jag kanske bara lämnar tomma.
Så kravlöst som möjligt men ändå inspirerande!
 
Imorgon kommer första dagens tema upp här på bloggen.
 

ÄNNU EN DAG MED DUBBLA BVC BESÖK

Blev det idag... Första besöket vid kl. 9.30 för veckans första invägning. Trots Alina ätit mer en någonsin i helgen så hade hon gått ner i vikt - igen :( Jag förstår inte vad som inte stämmer ???!?!! :( I Fredags var det jue dax för Alina att lämna blod. Blev dock inget stick i fingret som jag hade trott, utan det tappades två rör fulla med blod från hennes stortå - hon grät lite men det gick bra, det jobbiga var nog att bli fasthållen enligt henne <3 Provsvaren visa att både Hb-B och järn såg bra ut!
 
Vid kl. 14 så blev det dax för dagens andra besök, för att observera Alina när hon äter. Jag och BVC-Monika bestämde att jag måste verkligen få i Alina minst 600 ml ersättning per dag nu. Jag skrev upp allt jag gav henne förra veckan och hon äter ca 300-400 ml per dag beroende på hur ofta/mycket jag ammat henne... Jag har även upptäckt att hon inte visar oss när hon är hungrig - hon varken gråter eller klagar! Men vi erbjuder henne mat varje eller varannan timme. Dock måste jag tyvärr väcka henne vid kl. 23 och vid kl. 1 för att ge mat, om jag inte fått i henne tillräckligt på dagen. Känns lite tråkigt då hon har så bra sovrutiner - somnar ca 20.30 och vaknar ca kl. 7, men förhoppningsvis så somnar hon om direkt :) Hon sover knappt inget på dagen så hon behöver sin nattsömn. Om hon sover på dagen så sover om bara ca 20 minuter i taget om jag inte går med henne i barnvagnen/bärsele förstås... Hoppas hon går upp i vikt nu bara <3

Mellan BVC-besöken så tog jag en liten runda på stan. Gjorde ett besök på inredningsaffären Cayenne. Jag fick ett presentkort av Dagmar och Torsten i födelsedagspresent så tänkte investera något därifrån, som dom inte hade inne just nu. Troligtvis något till Alina ;) Tog även en runda på Möbelmagasinet - det är en loppis med hur mycket saker som helst, huller om buller och oftast ganska dyra men man kan fynda ibland - som idag. Jag hittade en Elsa Beskow boken Petter och Lottas jul för 30 SEK. Samlar på dom till Alina, har än så länge ABC-resan och Hatt-stugan,, väntar oxo på att Årets Saga ska komma på Posten. Hoppas på att hitta Tomtebobarnen, Blomsterfesten i Täppan, tant Grön 
tant Brun och tant Gredelin, Lasse-liten i trädgården och Solägget. Dom är ganska svåra att hitta på loppisar, finns dock som nyproduktion för en hundring, men jag gillar dom äldre exemplaren bättre :) Såg förra veckan att Pixi kommer ut med en ny box med just Elsa Beskow sagor, så den måste vi oxo införskaffa. Jag är helt enkelt svag för fina och roliga barnböcker ;)
 
Måndag idag igen vilket betyder att ännu en helg passerat, en helg som varit ovanligt lugn. Förra veckan körde jag jue på en riktig hemma-vecka, likaså i helgen... Ända gången jag inte var hemma var i Torsdags då jag var en liten sväng i Norrköping på ett ärende. Blev även en liten shoppingrunda - fyndade en elektriskt Dymomaskin för 99 SEK istället för 249 SEK på Clas Ohlsson och så fyndade jag 2 st linnen + 3 st tshirtar till Baby. Käkade lunch med pappa och Cilla innan jag tog tåget hem igen. Och igår - Söndags så var vi hos päronen på en fika. Vi lämna Alina där i 1 timme för att åka och handla mat bara vi två. Kändes riktigt konstigt ska jag lova :) 
 
 Min nya älskade Dymo, varför nöja sej med en när man kan ha två lixom ? ;)
 
I Lördags spontan köpte Baby en bänkdiskmaskin efter mina önskemål. Perfekt då jag har så
förbaskat ont i händerna och Alina kräver mer tid. Blev riktigt fult dock, men praktiskt! 
 

ABC i Disney prinsessor i Alinas rum - inget prinsessrum utan prinsessor ;) Aurora - Törnrosa, Belle - Skönheten & Odjuret, Cinderella - Askungen.  Dom är jue så fina så dom får stå i kartongerna tills Alina är tillräckligt stor att leka med dom. Troligtvis kommer samlingen växa, men är dessa jag tycker är dom "riktiga" prinsessorna.


Prinsessan själv ligger och sover efter hon väckt mej kl. 5.30 ;)


Långt innan jag ens visste om vi någonsin skulle få barn så vann jag denna fina Kiss & Bajs (Pee & Poo) bodyn.
Har även trosor och strumpor tills när hon blir äldre och Kiss & Bajs som mjukisar vid skötbordet :)
Det roliga är att bodyn verkar i princip omöjlig att få tag i nu för tiden, så lite roligt att ha den :)
Passar dessutom perfekt på dagarna när vi övar babypotting (EC).
 
Lika som bär - kusin Wille och Alina. Tyvärr är det för svårt att få henne att posa likadant ;)

BVC-BESÖK NR. 28 + 29

Blev det idag, som tur är tillhör det inte vanligheten att behöva gå till BVC två gånger på en dag! I Onsdags förra veckan så hade Alina jue gått upp 210 gram på 2 dagar men sen i Måndags denna vecka så hade hon bara gått upp 10 gram på 4 dagar. Igår hade hon gått upp 80 gram medan hon idag hade gått ner 70 gram på förmiddagen och sedan gått upp 40 gram igen på eftermiddagen. Riktgit skumt allting, speciellt då hon åt mycket mer mat igår än idag - jag skriver ner allt hon äter och bajsar för att ha lite koll... Dessutom lever hon mer på modersmjölksersättning än min bröstmjölk, så ska inte vara något näringsfel heller... Hon har inga omsättningsproblem enligt PKU-testet från BB och hon har inte mjölkproteinallergi enligt BVC för då skulle hon ha mer symptom. Tom. BVC är fundersama för hon är så glad, pigg och nöjd så ja - hennes dåliga viktuppgång är ett sort mysterium!
 
Anledningen till eftermiddagens BVC-besök var ett inbokat läkarbesök åt Alina. Läkaren tittade, klämde och undersökte hela henne. Allting verka bra förutom att hon andas lite konstigt ibland och det låter väldigt läskigt även om det inte är farligt, men läkaren ordinerade att hon ska sova på en liten kudde så hon inte ligger raklång. Konstigt ingen reagerat på det tidigare då jag frågat om det många gånger innan :S Kan vara därför hon alltid vill sitta upp ? Hon vill knappt aldrig ligga ner längre... Sen kunde det vara något med reflux då hon börjat kvälja ibland när jag ger henne nappen eller ska ge henne bröstet under amning. Dock kräks hon knappt aldrig, så stämmer inte riktigt in det heller på riktig reflux!
 
Det enda hon tyckte kunde vara något är att Alina ev. kan ha lågt blodvärde. Läkaren tyckte hennes hud såg lite för vit/ljus ut så på Fredag ska vi till vårdcentralen och låta henne bli stickt i fingret för att göra järn och Hb-B analys. Och sedan ännu en vägning, BVC-besök nr. 30 då på 11 veckor. Suck, känns som hela vår första bebistid består av att springa på BVC :( Jaja, hoppas hon går upp snart eller att vi hittar vad som orsakar allting...
 
Förutom varit på BVC så har jag inte gjort så mycket alls... Kände att jag verkligen behövde pausa i livet lite! Har pärlat lite pärlplattor på kvällarna och bloggat. På dagarna har jag myst med Alina och idag hade vi ett litet besök av Dagmar och Torsten. Har gått förvånansvärt bra att vara helt själv med Alina, men imorgon kommer Baby hem igen och även om det går bra att vara själv med henne så är det skönare att vara två ;) 
 
Så jäkla söt på det här kortet <3 Tog det när vi var på Nyköpins Festdagar
 

Eftersom fröken Alina vägrar ligga ner och är så nyfiken så har jag börjar låta henne halvsitta upp
bland massa kuddar i soffan. Då ser hon vad jag gör och hon kan se sej runt. Alla glada och nöjda ;)
 
 Hitta ett foto från nästsista gången jag drack innan jag visste det växte ett litet frö i min mage som blev Alina <3
Tänk vad livet skulle ändras ca 1 månad efter detta foto, dessutom tror jag att det lilla fröt blev planterat några timmar efter detta foto togs ;) Snart 1 år sedan... Tänk vad livet springer iväg och kan ändras på någon minut!