Johannas Pratstund

MIN FÖRLOSSNING

Publicerad 2016-06-30 03:28:00 i ALINA 0-3 MÅNADER, ALINA I MAGEN,

Idag blir Alina 4 veckor gammal - så en perfekt dag att dela med min förlossningsberättelse... Tänk att vi redan haft henne hos oss redan i 4 veckor <3 
 
Onsdagen den 1 Juni (v. 39+1) så hade jag ett planerat möte med läkare på förlossningen på Mälarsjukhuset ang. ev. igångsättning. Natten innan mötet så hade jag gått igenom i huvudet flera gånger vad jag skulle säga till läkarna så dom verkligen skulle förstå hur dåligt jag mådde och var desperat efter en igångsättning för jag orkade absolut inte mera pga. all smärta som började påverka mej mer och mer psykiskt!
 
Vi kom in till förlossningen kl. 9. Som vanligt kontrollerades bebis hjärtljud med CTG och mitt blodtryck kollades. Blodtrycket var 146/97 så det hade gått upp igen... Runt kl. 11 kom äntligen läkarna in. Dom fråga hur jag mådde och innan jag ens hann säga något så sa den ena att dom sätter igång mej - inget snack om saken! Dock sa dom att jag kan nog räkna med att det kan ta runt 3 dygn innan förlossningen sätter igång då jag var förstföderska, livmoderstappen var helt omogen och endast öppen 2 cm.
 
Kl. 12.15 fick jag första dosen Cytotec. Jag skulle få max 10 doser varannan timme. Fick andra och tredje dosen och inget hade hänt! Vid kl. 18.15 fick jag fjärde dosen som blev min sista. Efter jag fått fjärde dosen så tänkte jag och Baby sova två timmar tills nästa dos. Jag hinner bara lägga mej ner bredvid Baby på förlossningssängen - då något smäller till inom mej och jag skriker till och tror att det är blod överallt! Det var vattnet som gick kl. 18.45. Jag får ännu värre förvärkar än vad jag haft innan nästan direkt efter vattnet gått. Trots smärtsan så går jag ett varv runt avdelningen med hjälp av ett gåbord.
 
Jag har så ont men barnmorskan säger åt mej att andas igenom värkarna. Runt kl. 20.30 så har jag ännu ondare och får då lustgas. Lustgasen blev min bästa vän under hela natten ;) Det tog ett tag innan jag fick in snitsen på användningen av lustgasen men tillslut så. Den tog inte bort smärtan men den gjorde så jag stod ut. Kl. 22 kommer barnmorskan in för att kolla om jag är öppen något mer. Jag säger då; - fan om jag inte är öppen något mer med den här jäkla smärtan, då blir jag jättebesviken! Hon kollar och säger förvånat; - vet du vad ? Du är öppen 10 cm redan... 
 
Sedan kommer barnmorskan och undersköterska in på vårt rum. Jag frågar om det är nu jag kan få Epidural - ryggbedövning ? Visst kan jag få det men barnmorskan säger att förlossningen nästan är klar så jag struntar i det helt enkelt! Nålrädd som jag är och tänker jag har jue iallafall lustgasen ;) Därefter började utdrivningsarbetet av bebis. Vilken smärta - jag skrek i lustgasmasken för att klara av det! Jag hade tänkt att föda stående men hade inte pallat av att stå pga. smärtan så istället födde jag i gynställning.
 
Kl. 3 var det dax för mej att krysta ut bebis. Jag krysta och krysta medan min ork försvann mer och mer :( Jag krystade för allt jag hade men det gick inte! Rätt som det var så larmade barnmorskan in fler barnmorskor då bebis hjärtljud blev svagare och svagare. Två av dom tryckte upp mina ben mot magen medan vår barnmorska drog ut bebis kl. 03.28. Bebis skrek inte då hon kom ut men efter lite massage och klappningar på ryggen så skrek hon. Barnmorskan visade oss att det var en flicka och la henne på min mage men jag bad dom ta bort henne då jag var så borta av lustgasen och jag visste något inte stämde! 
 
Barnmorskan klippte navelsträngen och sedan sprang dom iväg med henne. Barnläkaren kontrollerade allt och lät henne ligga på Neonatalen. Sedan var det dax för mej att krysta ut moderkakan. Usch, kändes som att föda ett barn till och jag nästan vägrade krysta ut den! Men efter 45 minuter så kom även den ut...
 
Efter det låg jag själv kvar i förlossningsrummet och fatta knappt vad som hänt... Vid kl. 5.30 kom Baby tillbaka till mej och vi fick den berömda födelsefikan. Vi somna och vid kl. 8 ville jag se min dotter. Vi blev då förflyttade till BB och fick hälsa på henne på Neonatalen. Vid kl. 12 blev hon inflyttad till oss på BB då hon blev "okej-stämplad" av barnläkarna.
 
Btw. bebis var INTE 9% för liten som dom sa enligt tillväxtultraljudet ;)
 
Vårt förlossningsrum
 
Sista fotot på mej med Alina i magen
 
Födelsefikan
 
Alina två timmar gammal
 
Alina 4 timmar gammal
 
 Alina 12 timmar gammal

LIBERO BABYVÅRD

Publicerad 2016-06-28 22:32:00 i DET HANDLAR OM BEBISAR, SKÖNHET,

“Detta är en annons/reklam för Libero och innehåller annonslänkar"
 
 
För ca 2 månader sedan fick jag en välfylld neccesär hemskickat av Libero. Hade först tänkt att blogga om produkterna direkt, men istället valde jag att vänta tills Alina bestämde sej för att komma till världen så jag fick chansen att prova och recensera produkterna ordentligt!  Kan jue redan skriva nu direkt att Libero är helt klart mitt favorit märke när det gäller babyvård och blöjor. Stort plus för deras Liberoklubb där
man kan samla poäng från blöjpakten och sedan byta till olika produkter!
 
Libero har re-lanserat deras Baby Care sortiment så att du lättare ska hitta rätt babyvårds produkter i butikshyllorna. Liberos Babyvårdsprodukter är Svanenmärkta, dermatologiskt testade och innehåller
naturligt återfuktande, mjukgörande och vårdande nordisk rapsolja och sockerbetsextrakt.

Vill du få mängder med hudvänliga tips och råd kring hur du tar hand om ditt barns ömtåliga hud ?
Då borde du läsa Liberos Hudskola. Hudskolan är uppdelad i fyra olika kategorier - Byta blöja, Beröring, Smörja, Bada. Är du medlem i Liberoklubben så samlar du dessutom poäng för varje kategori du läser om :)
 
 
Libero Mats - 6 st engångsskötbordsunderlägg gör det enkelt och hygieniskt att byta blöjor. 
Perfekt att ha med i skötväskan när man är på språng eller även hemma för att skydda skötbordet
när barnet är litet och har lätt för att kissa och bajsa direkt på bordet.
Riktigt smidigt att ha med sej i skötväskan. Känns fräschare med egna skötunderlägg när man byter blöja på offentliga toaletter men även när man är bortbjuden så man slipper en överraskning när man är en gäst ;) Vi har även använt våra när vi bytt blöja i sängen på nätterna för att undvika överraskningar där eller när Alina ligger naken och luftar sej här hemma.
 
Libero Hand & Face Wipes - 20 st mjuka våtservetter för barnets ansikte och små händer.
Servetterna är parfymfria och den nordiska rapsoljan i servetterna både vårdar
och återfuktar huden, samtidigt som händerna och ansiktet blir rent.
Jag har bara testat dessa på mej själv än så länge, då Alina inte smutsar ner sej så värst mycket än ;)
Servetterna känns verkligen mjuka och återfuktande. Dom tar även bort smuts enkelt!
 
Libero Soft & Mild Wet Wipes - 56 st mjuka och vårdande tvättservetter för dom minsta
från allra första stund. Tvättservetterna är både oparfymerade och alkoholfria.
Libero Wet Wipes - 56 st mjuka och vårdande tvättservetter. Tvättservetterna känns fräscha
och härliga mot ditt barns hud. Rapsoljan i våra tvättservetter är rik på mjukgörande E-vitamin.
Jag har testat ganska många olika sorters tvättservetter redan och dessa från Libero är helt klart dom bästa.
En del tvättservetter kan lukta ganska konstigt tycker jag och känns inte som att det blir ren, men med dessa
så känns det rent direkt! Eftersom Alina är så liten fortfarande så föredrar jag att använda Libero Soft & Mild Wet Wipes.
 
Libero Waste Bags - 3 rullar med 15 st påsar för använda blöjor. Påsarna håller effektivt bort lukten. 
Rullen går smidigt ner i väskan och påsarna har praktiska handtag för att knyta ihop dem med.
Plasten påsarna är tillverkade av är delvis en återvunnen plastråvara.
Perfekta små påsar att kasta blöjrona i. Vi har en rulle i skötväskan och en rulle i sovrummet för snabba nattblöjbyten -
för inte vill man ha en illaluktande blöja i sovrummet när man vaknar ? ;) Stort plus för påsarnas fina lila färg :)
 
Libero Oil - 150 ml oparfymerad olja. Oljan tar varsamt hand om bebishuden. Oljan kan droppas i badvattnet eller appliceras direkt på kroppen. Den passar även bra vid blöjbytet och under babymassage.
 Jag använder denna olja när jag rengör huden vid blöjbyten efter tips från Libero. Riktigt smart då huden
blir ren och mjuk men aldrig röd. När jag lärt mej babymassage så lär nog oljan gå åt ännu mer ? :)
 
Libero Cream - 100 ml återfuktande hudkräm för bebisar ömtåliga hud. Smörj in kinderna, bebismagen, rumpan eller kanske de små händerna. Den oparfymerade och Svanenmärkta hudkrämen kan användas på hela kroppen.
Den nordiska rapsoljan i krämen har naturligt mjukgörande egenskaper för ömtålig hud. 
Jag använder denna på Alinas torra händer och fötter. Efter endast någon gångs användning
så blir dom mjuka och lena igen precis som det ska vara på små bebisar :)
 
Libero Shampoo - 200 ml milt oparfymerat baby schampo. Schampot är naturligt vårdande tack
vare extrakt från nordiska sockerbetor. Extraktet har en vårdande effekt och schampot
rengör varsamt ditt barns känsliga hår och hårbotten.
Alina har mycket hår, men jag har inte tvättat det med schampo än då hon fortfarande är så liten och håret är mjukt och rent som det är. Men jag är nästan 100% säker på att även denna produkt är bra som alla andra Libero produkter :)
 
Libero Baby Wash - 200 ml oparfymerat babytvål. Tvålen innehåller vårdande extrakt från sockerbetan.
Använd den för att tvätta rent bebisrumpan mellan blöjbyten eller vid bad. 
Jag använder den som tvål när Alina har badat. Huden blir ren och mjuk. '
Kanske även provar den vid nästa blöjbyte som Libero tipsar om ?

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela