Johannas Pratstund

BARNLEDIG HELG, DJULÖ GLASSCAFÉ & VAB

Publicerad 2017-07-25 13:24:32 i ALINA 13-18 MÅNADER, DET HANDLAR OM BARN, SVERIGE.KATRINEHOLM (med bilder),

I helgen var det min barnlediga helg, ända helgen på 5 veckor som jag kan festa. Jag jobbar 3 helger i rad och sen ska jag ha Alina 2 helger i rad. Mys att vara med Alina men skönt att få vara bara Johanna ibland oxo :)

Fredagen började jag och Ellie med förfest hos mej. Sen gick vi ut på en krogrunda - två shot på San Marino, en drink på Oleary´s med Madde och Jonas och sen massa dans på Harrys. Tyvärr var dj:n sämst men några bra låtar hann vi dansa till iallafall :) På natten fram tills morgon blev det häng på Unrootables Mcklubb. Spelade pingis och förlora ;)
 
Lördagen började vi förmiddagen med häng i Tommis trädgård. Sen hem till mej för förfest - först bara jag och Ellie, sen kom killarna förbi men drog ganska snabbt igen och sen kom Mange. Mycket spring ;) Blev lite häng på San Marino innan det blev efterfest hos Emil. 

Söndagen var det segt så blev en lugn dag. Myste med Alina och kollade på filmen 50 Shades of Grey med Ellie, lika besviken på filmen den här gången som första gången jag såg den ;) Dom har verkligen tagit bort så mycket viktigt som står med i boken! 

Igår städade jag lägenheten, tvättade golven och rensade ut str. 74 från Alinas garderob. La även ut massa kläder till försäljning på Facebook. Skönt att få såna tråkiga med nödvändiga saker gjorda :) Runt 16-tiden så åkte vi med Ellie ner till Djulö. Först var vi inne på 4H och klappade fåren. Sen gick vi ned till Djulö Glasscafé och käkade glass. Alina sprang runt massor i gräset och busade <3 

Idag skulle jag egentligen jobba, men fick VAB:a för första gången. Alina vaknade kl. 4 och grät fram tills runt kl.6.30. Hon var så ledsen och sen har hon varit jätte mammig hela dagen. Jag tror hon börjar bli sjuk, för hon är verkligen inte sej själv lilla pluttan :( Så idag blir det en lugn dag för båda. Nu ligger hon och vilar medan jag pillar på Macen. Ska försöka få lite datasaker gjorda... 
 

Alina fick hem en jättefin handduk från bästa Libero :D

Fröken på Djulö Glasscafé igår...

SOMMAR DAGAR

Publicerad 2017-07-19 10:48:35 i ALINA 13-18 MÅNADER, FILM, SVERIGE.KATRINEHOLM (med bilder),

Har det verkligen varit sista veckan så i Fredags åkte jag, Alina och Ellie till jordgubbsjälvplocket i Björkvik. Fanns tyvärr inte så mycket jordgubbar att plocka så vi fick bara ihop 1 liter. På vägen hem stannade vi till vid Ingvaldstorps blomsterhandel. Alina tyckte det var jätte kul att kolla på alla fina saker och växter. Hon går jue hela tiden numera så en helt ny värld har öppnats sej för henne :)
 
Lördagen började jag och Alina morgonen med att möta Clas på Sultans för en fika. På kvällen blev det sent balkonghäng hos mej med vännerna. Mys <3
 
Söndagen var det dock regn hela dagen så jag, Alina, Albert och Emil åkte till Flen och käkade oxfilé på Mozarella. Ganska sunkit ställe men maten var helt okej och kul att åka på lite äventyr :) Speciellt då man haft en hel del ungdomsfyllor på stället vi var på ;)
 
I Måndags kom Emmie och lilla Edie och hälsa på oss. Hon hade med världens godaste LCHF kladdkaka :D Så fick Alina massa fina kläder i större storlek, tack <3 Pappa och Cilla kom oxo förbi en snabbis... På kvällen kollade jag och Ellie på filmen The Imposter - en biografisk dokumentär om en man som tog barns identiteter. Riktgit bra film och helt klart sevärd! 
 
Igår jobbade jag första dagen på mitt sommarschema. Träffade massa härliga äldre människor men fick sånt jobbigt schema :S Cyklade 2.5 mil på hela arbetsdagen. Framochtillbaka från ena sidan av stan till andra sidan 3 gånger. Bra med betald motion och är jue fint väder, men ska det vara så hela tiden, då vetifan om jag pallar att jobba ? Det är inte humant och dessutom är jag sen hela tiden för jag har bara några minuter resetid från ena sidan stan till andra sidan och det är omöjligt att hinna. Jag förstår mer och mer varför folk i allmänhet inte vill jobba inom hemtjänsten och varför dom äldre klagar :(
 
Idag är jag ledig men imorgon är det dax att jobba igen. Skönt med lite jobb såhär i början :) Så planen idag är att veckostäda och ge växterna vatten. Kanske gå upp på vinden en snabbis ? Borde även gå ut i det fina vädret, kanske gör det på em. ? Så ska jag göra en fotobok till Alina. Jag kom på förra veckan att jag vill göra en fotobok till henne varje år. Kan bli en kul grej att ha utöver alla hennes fylla-i-böcker. Om inte hon uppskattar dom så gör jag det iallafall ;) Tar dock så lång tid bara, men det är det värt :)
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela