ARBETANDE MAMMAN

Min nya titel ;) Och helt nya rutiner... Innan har jag jue kunnat jobba när jag vill och alltid tacka ja, nu måste jag tänka på barnvakt till Alina och så. Blir lättare iallafall efter 15 Augusti då hon börjar förskolan :) Det tråkiga är bara att om man jobbar 100% i Katrineholms Kommun så måste man jobba varanann helg och det skulle innebära att jag aldrig skulle få en ända "egen" helg, för Exet skulle aldrig gå med på att ta henne tre helger i månaden. Funderar dock på att kanske jobba 75% och sen ta föräldraledigt 25% ? Det ordnar sej säkert tills det är dax :) Jag har fått ett schema från v. 29 till v. 32 på 70%, känns lagom att börja med :) Ganska softa tider oxo för jag börjar kl. 7.15 varje morgon och slutar kl. 12 ganska många dagar så då kan jag njuta av sommaren samtidigt, fick dock tre helger på raden men skönt när lönen kommer in på kontot ;) 
 
Sen det här med att jag måste gå upp väldigt tidigt för nu är det inte bara att fixa mej utan Alina måste jue fixas och käka oxo. Och när jag kommer hem så är det inte bara att lägga sej om jag är trött utan jag måste jue hämta Alina och ta hand om henne. Nu innan hon börjar förskolan så är hon hos Exet medan jag jobbar. Skönt att det gick att lösa :)
 
Jag började jobba igår iallafall. Var helt slut i huvudet efter allt nytt ;) Ganska likt boendestöd men andra rutiner och här gör man åt dom man är hos vilket man inte gör på boendestöd. Det blir säkert bra allting när jag kommer in i det :) Jag gjorde även kursen för delegering. Det gick bra och jag fick godkänt direkt, men jag gjorde jue den kursen när jag jobbade i Norrköping på serviceboendet i Oktober 2016. 
 
I Måndags var jag och Conny på Biltema och köpte en ny cykel till mej. Klart jag måste ha en bättre cykel nu när jag jobbar inom hemtjänsten :) Så mycket lättare att cykla med en bra och ny cykel. Hade jue dock önskat att jag hade köpt en bil istället, men så var det jue det där med körkortet ;)

I Tisdags var Alina på sitt första tandläkarbesök. Det gick bara bra! Hennes tänder är utvecklade som hos en 1.5 åring. Så fick hon ett klistermärke till hennes minnesbok och en rosa tandborste. Efter tandläkaren så åkta vi ut till Ellies mormor på landet. Så skönt att vara på landet några timmar och bara släppa allt som händer runtomkring just nu. Ellie och jag fick massa fina kläder <3 Alina började även gå medan vi var där. Hon gick hela kvällen både ute och inne :D Men sen igår när hon vakna så fega hon ur igen ;) 
 
 Haha jag på jobbet igår ;) Vi har jue snygga arbetskläder iallafall ;)
 
Alinas hår växer för fullt nu för tiden <3

MIDSOMMARHELGEN 2017

Torsdagen var jag på ett 2 timmar långt möte med min blivande chef på Hemtjänsten Nävertorp/Söder. Hon verkade helt underbar chefen :) Så ja, nu slipper jag bli arbetslös och jag är ännu en gång anställd som kommunalare - min tredje kommun faktiskt! Jag börjar med introduktion på Onsdag, Torsdag och Fredag. Sen blir jag timvikarie fram tills sista semesterperioden, då får jag ev. en rad om det löser sej med barnvakt till Alina och så ? Sen när semestern är slut så var jag oxo välkommen att fortsätta jobba på en rad och då blir allt även lättare eftersom Alina börjar förskolan den 14 Augusti. Helt nytt det här med att vara mamma och jobba samtidigt :)
 
Har dock delade känslor inför allt... Vet inte riktigt om hemtjänsten är min grej, hade heldre jobbat inom psykiatrin/neuropsykiatrin som jag gjorde i Norrköping. Men klart jag ger det en chans, jag kanske tycker det är jättekul lixom ? :) Och ett jobb är ett jobb... Sen att jag faktiskt valt bort en längre föräldraledighet mot att börja jobba, men tror det blir bäst så :) Alina är jue ändå över 1 år gammal och hon är så aktiv så hon lär ha det roligare på förskolan än med mej. Dessutom tjänar jag mer pengar på att jobba, så då kan vi hitta på massa roliga saker dom dagar jag är ledig i sommar :) Blir säkert bra allting, även om det känns läskigt med allt nytt - jag har ändå inte jobbat sedan April 2016 :S 
 
Alina hade pappa-helg hela midsommarhelgen så på kvällen blev det skumpa med chill hos mej och sen chill hos Sanela.
 
Midsommarafton började inte för bra. Mycket tårar över saker som hände :( Personer som lägger sej i saker som inte angår dom, personer som jag trodde var mina vänner men visa sej inte vara det och känslor från både höger och vänster som resulterade i massa drama. Suck! Hoppas alla pusselbitar faller på plats någon gång, för det var inte såhär det var meningen att det skulle bli :( 
 
Klockan 15 bestämde vi oss för att ha en trevlig midsommar - jag och Ellie, deadlinen på all dålig energi lixom :) Vi var bjudna på fyra olika fester, varav tre på landet - men vi valde att stanna kvar i stan faktiskt! Borta bra men hemma bäst lixom ;)
 
Vi började dricka skumpa på min balkong och fixa midsommarkransar. Jag lyckades tom. locka håret för första gången i mitt liv typ :) Vid kl. 18 drog vi på fest hemma hos Ellies syrra. Grillade, käkade, drack snaps och sjöng. Jag skratta så jag hade ont i magen, länge sedan jag skratta så mycket :) När festen började bli seg så tralla vi hem till mej igen. Blev mer balkonghäng och Wii-spel. Jag och Ellie har börjat spela Rayman. Så kul :) Framåt 23-tiden gick vi till San Marino där vi drack lite för mycket drinkar som vanligt ;) Efter kl. 2 gick vi på världens tråkigaste efterfest så jag, Ellie, Sanela och Tommy gick hem till mej istället och hade en egen mycket roligare efterfest :) Somnade runt 6 på morgon helt sliten ;)
 
Vaknade runt 12-tiden på Lördagen. Hela dagen var sjukt seg, men vi bestämde oss för att festa ändå ;) Vi hade tänkt att gå på Harrys men dom hade ingen DJ och var knappt något folk så vi gick till San Marino istället. Drack lite drinkar innan vi gick hem innan kl. 2. Inte lätt när man börjar bli gammal ;) 
 
Igår var den en lugn chilldag. Vi kollade på filmen The Fault In Our Stars (Förr eller Senare så spricker jag) och käkade godis, första gången på över 1.5 månad :) Jag kör jue LCHF annars, redan gått ner 5.7 kg :D Tänkte dock börja köra en ätardag i månaden för det är jag värd ;) På kvällen kom Alina hem igen <3
 
 Jag på midsommarafton
 
 

Jag & Ellie på midsommardagen

Alina i jordgubbslandet på Onsdagen 

GLASBURKAR SOM FÖRVARING

Jag älskar smart och överskådlig förvaring. Helst ska den även vara snygg och billig ;) Då är glasburkar
bra! Eftersom Alina äter en hel del barnmat så blir det många små burkar här hemma. Dock är
dom lite dumma att stänga, locken går inte att återsluta 100%. Men det fungerar iallafall :)
Dom flesta glasburkar är ju gratis eftersom man oftast köper mat eller annat i dom! 
Jag lägger burkarna i vatten för att få bort etiketterna. Om det är etiketter som sitter
stenhårt så tvättar jag glasburken i diskmaskin. En del etiketter lämnar massa
limrester, det gnuggar jag bort med hjälp av aceton. Här nedan 
delar jag med mej om hur jag använder burkar som förvaring ↓
 

Överst i min "pysselvagn" så har jag massa glasburkar där jag
organiserat massor av kontorssaker, men mest pennor.


Under i vagnen har jag pärlor sorterade efter färg i 
barnmatsburkar. Locken har jag sprayat svarta.I Alinas rum har gjort förvaringsburkar med djur på. Jag limmade
dit små plastdjur locken, som jag sedan spraymålade.


I badrumskåpet har jag en hel del olika glasburkar som förvaring.
Dom fyrkantiga är gamla ljuslyktor. Dom minsta högst upp är till minimarmelad.Ännu en gammal ljuslykta. Perfekt att sätta hårsnoddarna runt.

Alinas minikrämer och skönhetsprylar får oxo stå i glasburkar.
 

I hallen har jag en hel del barnmatsburkar att förvara saker i. 
Här är en till pennor och ficklampa, medan två andra används som spargris.Här är en gammal Yankee Candle lykta som jag organiserar läppcerat i.
Tuggummiförvaringen är en mindre barnmatsburk.
 
 
I mitt teskåp förvarar jag olike teér i diverse glasburkar. 
 
I skafferiet är alla torrvaror oxo i olika glasburkar. 
Dock är dessa köpta från Ikea. 
 
 I köket har jag planterat Elefantöra skott i barnmatsburkar.
 
Jag har även en liten barnmatsburk som burk till mina
penslar medan jag målar!

FILUR NAMNLAPPAR

“Detta är en annons/reklam för Filur Namnlappar och innehåller annonslänkar"
 
 
I Augusti är då dax för Alina att börja förskolan och något alla förskolor vill är att föräldrarna
ska namnmärka barnens kläder och tillhörigheter. Annars har dom ingen aning om vem vilket barn
som äger vad :) Vi fick hem strykfria namnlappar från Filur Namnlappar att märka Alinas kläder med. 
 
Jag har börjat namnmärka lite av Alinas saker och jag är så nöjd med namnlapparna. Man klistrar
dit namnlappen på det rena och torra klädesplagget som man vill märka, antingen på tvättrådslappen
eller märkeslappen. Det är för att vatten inte ska trängas in genom fibrerna och förstöra limmets fästande
egenskaper. Man sätter dit namnlappen genom att pressa namnlappen mot underlaget och ser till att
hörnen är väl ditklistrade. Om plagget ska tvättas igen så ska man vänta 24 timmar från märkningen.
Namnlapparna håller i tvätt efter tvätt och har en oslitbart tryck. Namnlapparna har storleken 30x13 mm. 
 
Förutom kläder så går dessa namnlappar att märka nästan vad som helst med -
tex. glas, metall, plast, gummi, papper och ojämna underlag. Namnlappen tål 60 grader i tvättmaskinen,
torktumling, kokning, diskmaskin, ungstempraturer upp till 250 grader och kyla till minus 50 grader.  
 
Namnlapparna går att designa hur man själv vill med hjälp av en mängd olika bakgrunder, typsnitt
och motiv. Det är bara din egen fantasi som sätter stopp! På Alinas namnlappar valde jag bakgrunden;
rosa stjärnor, typsnittet; Bamse och motivet; natur enhörning. Vill man inte designa egna namnlappar så
finns det även en rad färdiga att välja på! Det går att skriva text på upp till tre rader på varje namnlapp. 
 
120 st namnlappar kostar 179 SEK.