ALINAS HELT EGNA BOK

“Detta är en annons/reklam för Min Bästa Bok och innehåller annonslänkar"
 
 
När Alina bara var någon månad gammal så fick hon en fin bok från Min Bästa Bok
läst boken har vi redan gjort många gånger - men jag har totalt glömt bort att blogga om den :) 
När Alina är äldre så tror jag att denna bok helt klart kommer bli en av hennes favorit böcker.
 För vilket barn älskar inte att ha sin mamma, pappa, mormor och sej själv som huvudperson i sagornas värld ? :)
 
Min Bäst Bok säljer 12 st olika personliga barnböcker.  Till Alina valde jag boken; När Alina fick sitt namn. 
Perfekt bok att ge bort i doppresentJag är även jätte sugen på att beställa
hem prinsess-boken; Alina & grodan. Alla böckerna innehåller 24 sidor och kostar 259 SEK.
 
 
Förutom att fylla i barnets namn så får man fylla i en rad olika variabler för att få boken
så personlig som möjligt. Det är allt från hudton/hårfärg på olika personer i boken till olika datum
och namn. Det ända jag ångrar är att jag skrev dit Alinas efternamn, eftersom efternamnen
inte sägs på dopen. Annars är jag toppen nöjd, så värt pengarna en bok kostar! 
 
Boken levereras inom 3-4 vardagar och köper man två eller flera så får man gratis frakt!
 
 
Sammanfattning Alinas bok;
 
I ett mysigt hem i vackra Katrineholm bor två glada vuxna som heter Johanna och Alexandru. Johanna och Alexandru
är så glada att de går runt och strålar i kapp med solen hela dagen lång. De har nämligen blivit föräldrar till Prinsessan.
Dagen närmar sig när Prinsessan ska få sitt riktiga namn. Och att hitta rätt namn till Prinsessan är en stor och viktig uppgift som Johanna och Alexandru lägger ner mycket möda på. Till slut enas de om att de har funnit det perfekta namnet.
De skyndar sig att skriva ner det på ett papper så att de inte ska glömma det. Och där hade berättelsen redan kunnat sluta, men nu bär det sig inte bättre än att en vindpust bär med sig det viktiga pappersarket ut genom fönstret. Alexandru ringer till mormor Lena för att berätta den tråkiga nyheten. Men när det äntligen blir den 15 Oktober 2016 och alla samlas i Katrineholms Kyrka kan man trots allt, efter diverse äventyr, ge Prinsessan sitt rätta namn: Alina Cazu.
 

TORSDAG VARJE DAG

Torsdagar och helgdagar är dom ända dagarna som existerar i mitt liv känns det som ;) Det komiska är att varje gång jag känner att det är dax att blogga så är det nästan alltid på en Torsdag oxo, haha! Btw. idag är det exakt 1 år sedan jag jobbade sist. Shit vad snabbt 1 år går... Fast än är det 6 månader kvar hemma som föräldraledig innan det är dax för mej att börja jobba igen. Kommer kännas konstigt men skönt! Skönt att ha arbetsrutiner, skönt att få in en lön och skönt att sakna Alina dessutom kommer det bli så kul för henne sen när hon börjar förskolan, hon älskar att busa runt med andra barn!

Idag var vi äntligen på babysång igen... Det märks verkligen hur mycket Alina älskar att vara där :) Dansar massor, hälsar på dom andra bebisarna och kryper runt överallt. Coolt att se hur musikaliskt hon är, måste vara hennes balkangener för mina är det inte ;) Synd det är just kl. 9 bara, för det krokar alltid med hennes förmiddagsvila. 

I helgen som var så blev det lite för mycket fest ;) Jag börja dricka lite för tidigt och lite för mycket, trodde jag kunde festa som förr, haha! Förfesta hos mej och utgång på San Marino. Kul var det, men nästan hela Lördagen spenderades liggande i sängen förutom på kvällen då det blev massa chill. På Söndagen blev det ett restaurangbesök på Oleary´s. Alina träffa en hund för första gången oxo, jäklar vad dom kröp runt :) Undra vem som tyckte det var roligast, hunden eller Alina ? :D Rolig och mysig helg med nyfunna vänner! 

Resterande dagar denna vecka har bara sprungit iväg med chill och mys. Jag har kännt mej så trött och orklös hela veckan :S Känns som jag inte riktigt vaknar till liv, jobbigt! Idag får vi dock besök av Dagmar och Torsten som ska gratta mej i efterskott så innan dom kommer måste jag plocka undan alla leksaker Alina dragit fram och sen packa till helgens Polenresa, på Lördag morgon så drar vi. 
 
 Alina fick en kartong på Posten med gossedjur från Bukowski
Hon blev helt lyriskt över kartongen ;) Mer om innehållet på bloggen framöver :)

TUR DET ÄR LJUSARE TIDER

Nu för tiden när Alina har bestämt att det ska vara morgon kl. 7 eller helst tidigare varje dag. Saknar tiden då jag fick sova ända fram tills kl. 8-9 ;) Dock är hon duktig på att somna på kvällarna numera så jag ska väl inte klaga :) Innan var sängliggandet det jobbigaste jag visste - då hon bara skrek och var helt otröstlig. Vi samsov på den tiden... Numera sover hon i sin egna säng och tur det så mycket som hon snurrar runt ;) Jag lägger henne i sin säng och sen får jag gå in 2-5 gånger och säga god natt så somnar hon. Inget gnäll eller något och vaknar endast 1 gång per natt då hon vill ha sitt nattmål :) 
 
Annars har hon blivit en riktig mini-människa, ingen bebis alls längre, men hon är jue trots allt 10 månader gammal snart. Hon är sååå envis och blir förbannad så fort det inte går som hon vill. När jag säger nej eller ajja bajja till henne så härjar hon tillbaka ;) Humör har hon allt redan oxo! Hon klättrar och ställer sej mot allt, är väl bara en tidsfråga innan hon börjar gå ? Det har dessutom kommit upp 3 tänder, så är mycket gnäll om dagarna och hon äter knappt inget förutom ersättning :( Hoppas det vänder snart, hon är jue redan liten som hon är! 
 
Denna vecka har bestått av två läkarbesök för mej - båda två väldigt konstiga och ett av dom väldigt kränkande. Jag vet inte om jag nämnt det tidigare här på bloggen ? Men jag blöder konstant när jag gör nummer 2 sedan förlossningen, så har gjort det i snart 10 månader. Jag har sökt X antal gånger på vårdcentralen och min läkare där har försökt att göra rektoskopi på mej 2 gånger men det går inte pga. smärtan. Så hon skickade en remiss till kirurgen så dom skulle ge mej narkos och undersöka mej.
 
Så i Måndags gick jag dit med tron att jag skulle sövas och äntligen få reda på varför jag blöder så mycket, men nej! Läkaren jag träffa vägra söva ner mej och var allmänt otrevlig. Hon sa bla; "att jag måste väl förstå att dom bara inte söver ner folk hur som helst ?" även om min andra läkare lovat det. Hon snacka skit om läkarna på vårdcentralen. Hon satt med armarna i kors under halva mötet och när hon vände sej om så grimaserade hon till mej ???!!? Hon blev sur för att jag inte kunde beskriva smärtan om den var molande eller svidande, jag beskrev den som att det känns som att föda barn om och om igen varje gång jag går på toa. Sen när jag läser min journal på 1177.se så blir jag ännu mera kränkt :( Ofattbart hur en läkare kan uttrycka sej som hon gjort; "ömsom appelerande, ömsom manipulativ och på gränsen till otrevlig" - vilket jag absolut inte var men ledsen och besviken var jag. Det ända jag sa till henne var att hon behövde inte vara otrevlig mot mej för att min läkare lovat mej saker som hon vägra göra och att det fick hon ta med läkaren själv. "När jag försöker be henne karaktärisera smärtan kan pat inte det och det är inte heller det som skrämmer henne utan blodet" - jag sa flera gånger att det inte är blodet som skrämmer mej utan smärtan. "Då jag aldrig har träffat pat kan jag givetvis inte veta men jag tycker att reaktionen och hela kontakten inger misstanke om en person i disharmoni och som inte verkar må särskilt väl?" - verkligen inget som har med vad jag söker för att göra, dessutom får inte läkare skriva egna åsikter i patiners journaler. Och det gör mej så ledsen att läsa detta då jag äntligen börjat må bra från förlossningsdepressionen och seprationen :( "Då pat är våldsamt överviktig" - så kränkande hela meningen... Vadå våldsamt ???? Suck! Jag har dock kontaktat Patientnämnden så ett klagomål är på ingång, för det här är fan inte okej!
 
Och igår fick jag gå akut till vårdcentralen pga. misstänkt bihålleinflammation. Jag träffa läkaren i ca 10 minuter. Han lyssna vad jag sa och skrev ut både penicillin och kortisonnässpray utan att undersöka mej mer än mina lungor och ingen sänka togs heller... Konstigaste läkarbesök jag varit på, men hoppas dock att penicillinkuren gör mej frisk för nu är jag less på att vara förkyld. Köpte även vitaminer mot immunförsvaret så hoppas det boostar kroppen oxo :) 
 
Idag skiner solen och det är Fredag, dessutom min barnfria helg. Tyvärr mår jag inte jätte bra så får se vad som händer i helgen. Egentligen borde jag ligga och vila, men känns så tråkigt när det är så fint väder. Snart ska jag gå och hämta två paket på Ica iallafall och sedan lämna Alina till exet. 
 
 Alina smaka citron för första gången i Söndags ;) 
 

Bustjejen som klättrar ut vagnens liggdel när hon inte vill sova middag ;)

Alina gunga för första gången Tisdags. Lite svårt att avgöra om hon gilla det dock ;)
 
 Haha askul att busa med filterna på Snapchat ;)

ATT LEKA ROLLEKAR

Något jag älskade som liten var att leka rollekar, att få utforska dom vuxnas värld på barnens vis.
Rollek är en väldigt bra lek för barnens utveckling - att få utforska olika identiteter och prova på dom
en efter en - kanske är på så vis det lilla barnet kommer på vad just den vill jobba med i vuxen ålder ?
Rollekar hjälper även barnet att förstå olika saker från verkligheten, även sådant dom inte ser varje dag. 
 
Själv älskade jag att leka doktorlekar. Jag skulle alltid rädda och vårda dom sjuka gossedjuren
eller dom låtsats-sjuka kompisarna. Att ha stetoskopet runt halsen, sprutan i handen eller
att plåstra om det onda. Kanske var då jag bestämde mej att bli undersköterska ?
 
Idag finns det så mycket roliga leksaker att använda till rollek - allt från att låtsats vara en städande pappa, en meckande mamma, en trendig frisör till en dansande prinsessa eller en orädd riddare. Dom flesta leksakerna är exakta kopior på det vi vuxna använder till vardags, vilket gör hela leken ännu mer verklighetstrogen!
 
Alina har en hel låda med låtsatsmat och den fylls på för fullt då hon har en mamma som bara väntar tills
 Alina ska börja leka med sin leksaksmat så hon oxo får vara med att leka som när hon var liten ;)
När Alina fyller 1 år så ska hon få ett leksakskök från Ikea :) Hennes kök ska stå i vårat riktiga kök,
för självklart ska Alina kunna laga mat medan mamma lagar riktig mat ;) 

När hon blir lite äldre så ska jag även köpa en massa fina prinsessklänningar till henne och
göra en utkläddningsgarderobb. För hela rolleken blir jue roligare när man har kläder oxo - då kan man
verkligen gå all-in! Kanske även klickar hem fina hängselbyxor eller en varseljacka från Engelbert Strauss ?
 Alina kanske inte alls kommer gilla prinsessor och rosa flicksaker utan kanske vill köra lastbil precis
som sina två mostrar ? ;) Eller så kan hon ha dom på sej när hon hjälper mormor och morfar
Conny ute i deras trädgård eller om hon kanske ska hjälpa sin pappa och mecka med bilen ?