Johannas Pratstund

TUR DET ÄR LJUSARE TIDER

Publicerad 2017-03-24 06:20:00 i ALINA 7-9 MÅNADER, SVERIGE.KATRINEHOLM (med bilder),

Nu för tiden när Alina har bestämt att det ska vara morgon kl. 7 eller helst tidigare varje dag. Saknar tiden då jag fick sova ända fram tills kl. 8-9 ;) Dock är hon duktig på att somna på kvällarna numera så jag ska väl inte klaga :) Innan var sängliggandet det jobbigaste jag visste - då hon bara skrek och var helt otröstlig. Vi samsov på den tiden... Numera sover hon i sin egna säng och tur det så mycket som hon snurrar runt ;) Jag lägger henne i sin säng och sen får jag gå in 2-5 gånger och säga god natt så somnar hon. Inget gnäll eller något och vaknar endast 1 gång per natt då hon vill ha sitt nattmål :) 
 
Annars har hon blivit en riktig mini-människa, ingen bebis alls längre, men hon är jue trots allt 10 månader gammal snart. Hon är sååå envis och blir förbannad så fort det inte går som hon vill. När jag säger nej eller ajja bajja till henne så härjar hon tillbaka ;) Humör har hon allt redan oxo! Hon klättrar och ställer sej mot allt, är väl bara en tidsfråga innan hon börjar gå ? Det har dessutom kommit upp 3 tänder, så är mycket gnäll om dagarna och hon äter knappt inget förutom ersättning :( Hoppas det vänder snart, hon är jue redan liten som hon är! 
 
Denna vecka har bestått av två läkarbesök för mej - båda två väldigt konstiga och ett av dom väldigt kränkande. Jag vet inte om jag nämnt det tidigare här på bloggen ? Men jag blöder konstant när jag gör nummer 2 sedan förlossningen, så har gjort det i snart 10 månader. Jag har sökt X antal gånger på vårdcentralen och min läkare där har försökt att göra rektoskopi på mej 2 gånger men det går inte pga. smärtan. Så hon skickade en remiss till kirurgen så dom skulle ge mej narkos och undersöka mej.
 
Så i Måndags gick jag dit med tron att jag skulle sövas och äntligen få reda på varför jag blöder så mycket, men nej! Läkaren jag träffa vägra söva ner mej och var allmänt otrevlig. Hon sa bla; "att jag måste väl förstå att dom bara inte söver ner folk hur som helst ?" även om min andra läkare lovat det. Hon snacka skit om läkarna på vårdcentralen. Hon satt med armarna i kors under halva mötet och när hon vände sej om så grimaserade hon till mej ???!!? Hon blev sur för att jag inte kunde beskriva smärtan om den var molande eller svidande, jag beskrev den som att det känns som att föda barn om och om igen varje gång jag går på toa. Sen när jag läser min journal på 1177.se så blir jag ännu mera kränkt :( Ofattbart hur en läkare kan uttrycka sej som hon gjort; "ömsom appelerande, ömsom manipulativ och på gränsen till otrevlig" - vilket jag absolut inte var men ledsen och besviken var jag. Det ända jag sa till henne var att hon behövde inte vara otrevlig mot mej för att min läkare lovat mej saker som hon vägra göra och att det fick hon ta med läkaren själv. "När jag försöker be henne karaktärisera smärtan kan pat inte det och det är inte heller det som skrämmer henne utan blodet" - jag sa flera gånger att det inte är blodet som skrämmer mej utan smärtan. "Då jag aldrig har träffat pat kan jag givetvis inte veta men jag tycker att reaktionen och hela kontakten inger misstanke om en person i disharmoni och som inte verkar må särskilt väl?" - verkligen inget som har med vad jag söker för att göra, dessutom får inte läkare skriva egna åsikter i patiners journaler. Och det gör mej så ledsen att läsa detta då jag äntligen börjat må bra från förlossningsdepressionen och seprationen :( "Då pat är våldsamt överviktig" - så kränkande hela meningen... Vadå våldsamt ???? Suck! Jag har dock kontaktat Patientnämnden så ett klagomål är på ingång, för det här är fan inte okej!
 
Och igår fick jag gå akut till vårdcentralen pga. misstänkt bihålleinflammation. Jag träffa läkaren i ca 10 minuter. Han lyssna vad jag sa och skrev ut både penicillin och kortisonnässpray utan att undersöka mej mer än mina lungor och ingen sänka togs heller... Konstigaste läkarbesök jag varit på, men hoppas dock att penicillinkuren gör mej frisk för nu är jag less på att vara förkyld. Köpte även vitaminer mot immunförsvaret så hoppas det boostar kroppen oxo :) 
 
Idag skiner solen och det är Fredag, dessutom min barnfria helg. Tyvärr mår jag inte jätte bra så får se vad som händer i helgen. Egentligen borde jag ligga och vila, men känns så tråkigt när det är så fint väder. Snart ska jag gå och hämta två paket på Ica iallafall och sedan lämna Alina till exet. 
 
 Alina smaka citron för första gången i Söndags ;) 
 

Bustjejen som klättrar ut vagnens liggdel när hon inte vill sova middag ;)

Alina gunga för första gången Tisdags. Lite svårt att avgöra om hon gilla det dock ;)
 
 Haha askul att busa med filterna på Snapchat ;)

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-03-25 06:36:01

Gud vilken bitterfitta till läkare! Det är ett jävla maktmissbruk att ge sig på en människa som mår dåligt. Tydligt att empati och respekt inte går att läsa sig till. Alla kan göra ett misstag, men den här kärringen måste ha gått i spinn totalt. Vill säkert ha 90-åriga patienter för den generationen har fått inpräntat att buga och bocka för "överheten". Stå på dig! Kram Caroline i Sala

Svar: Jag har anmält henne till patientnämnden men inte hört något mer alls. Värsta läkare jag någonsin varit med om :(
Johanna Hellberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela