EN DAG I HEMTJÄNSTEN - ALLA DAGAR ÄR INTE SÅHÄR MEN FÖR MÅNGA!

Skyndar till jobbet med en stor klump i magen - hur ska arbetsdagen lösa sig idag? Bäst att vara i lokalen ca 20 minuter innan arbetsstart så allting innan arbetsdagen hinns med. Byta om till arbetskläder, logga in på mobilen, kolla schemat, ta nycklar till cyklar/bilar och pensionärerna. 

Dagens första besök - 4 minuter efter arbetsdagen börjar. Klumpen i magen växer - ingen chans att hinna vara där i tid. Ojdå, ser på scheman att kollegor utan delegeringar ska ge medicin eller någon utan körkort ska cykla några mil. Och den pensionären vill absolut inte gå och lägga sig kl. 18.30 för natten. Telefonen ringer och personal är sjuk. Avslag på vikarie, så vi som jobbar får lägga dit dem besöken på våra redan överfulla scheman. Ska visst jobba 8 timmar utan någon rast! Ser på schemat - 2 st städ och 2 st duschar inplanerat. Tungt jobb - speciellt i denna sommarvärme, men bara att göra och se glad ut! Efter mycket pysslande och pillande så löser vi allting för dagen! Klart vi stressar ännu mer så alla önskemål uppfylls och alla får sin livsviktiga medicin. Det är ju vi som träffar pensionärerna varje dag, det är människor som är beroende av våran hjälp. Vi fortsätter att ge dem deras omsorg och vård medan det bara skriker inombords och önska att verkligheten var helt annorlunda!

Ut och jobba, kanske bara 20 minuter sen om turen är med! - Förlåt jag är sen! Gör jobbet så snabbt jag kan och åker till nästa på listan. - Jag har inte fått min medicin! Ringer sjuksköterska och fixar det. - Mina blöjor som beställdes har inte kommit! - Jag ber så mycket om ursäkt något har gått fel! Ringer runt och försöker luska ut var felet är. - Mina katetrar är beställda för flera veckor sedan, men har inte kommit. - Jag försöker fixa det! Ringer runt och lyckas hitta några som går att använda tillsvidare, nya beställs. Vad som hänt den gamla beställningen är ingen som vet! - Oj du har ett sår på benet! - Jag ringer sjuksköterskan nu direkt. Någon kommer och kollar på det när tiden finns.

Kommer till någon pensionär som är väldigt dålig. Ringer ambulans och inväntar den. Klart jag inte lämnar pensionären ensam förens den är i säkra händer. Oj, min 30 minuter långa rast ska börja om 2 minuter. Kollar på schemat. Hoppas över rasten, för att hinna med allt. Kanske hinner fylla magen med något under förflyttningen mellan pensionärerna? 

- Jag fick inget besök på lunchen. - Jag ber så mycket om ursäkt, klart jag fixar mat åt dig nu istället! Jag lovar att göra en avvikelserapport senare. - Vi hade tänkt att åka iväg och hälsa på barnbarnen idag, men eftersom vi aldrig vet när ni kommer så måste vi hålla oss hemma! - Jag vet, jag ber så mycket om ursäkt! Förstår inte varför besökstiden kan skilja sig på 3-4 timmar per dag? - Jag mår så dåligt idag! - Kom så sätter vi oss och pratar i 5 minuter, sen måste jag tyvärr åka vidare! 

Kommer tillbaka till kontoret 5 minuter innan dagens arbetspass slutar. Jomen just ja, avvikelserapporten och dokumenationen. 30 minuter övertid, egentligen vill jag bara hem och sova. Äntligen hemma kl. 23. Måste fylla den tomma magen med mat och duscha av mig dagens stress. Somnar äntligen runt kl. 00.30. Somnar med samma klump i magen om något glömdes, men ändå vet jag att jag gjort ett bra jobb och hjälpt dem som aldrig skulle klara sig utan oss. Klockan 6.00 ringer alarmet för ännu en arbetsdag. Kanske morgondagen ser lite bättre ut?

Det är dax att det blir en ändring, jag älskar mitt jobb men jag skäms - skäms över hur hemtjänsten idag ser ut! Det är människor vi jobbar med. Jag skäms att alltid behöva be om ursäkt för saker som vi personal inte kan styra över. 

Jag skyller inte på någon, men någon borde ta ansvaret över hur allting är. Och nej, det är inte bara en pengafråga! Var är humaniteten i samhället?

VÄRMEBÖLJA

Kan man lungt säga... Riktigt jobbigt att jobba i denna värme! Och tycker så synd om pensionärerna på jobbet och se hur dom lider, likadant med Alina. Hon är väldigt gnällig och säger varmt - varmt hela tiden! Ska fylla upp hennes pool på balkongen om ett tag så hon kan svalka av sej.
 
Förra veckan bara försvann, jobbade massor och när jag var ledig så fixade jag men nya bloggen! Tar riktigt lång tid att fixa med alla +6000 inlägg. Men vill att allt ska vara perfekt tills när jag börjar använda den :) Är näst intill klar med bloggdesignen iallafall!
 
Igår kom Alina hem till mej när jag slutade jobba <3 Älskade saknade unge... Hon pratar mer tydligt för varje dag som går. Så kul att se hur hon utvecklas <3

Idag är jag ledig! Snart kommer mamma och Conny för att hämta Gumman som bott här i 1 vecka medan dom var på semester. Sen kommer gudbarnen Julia och Mille. Måste iväg och handla + kasta sopor och tömma skräpinsmalingen + gå upp med saker på vinden oxo. Men allt är så jobbigt i denna värme :( Mår inte bra alls av den! Egentligen ska man jue inte klaga nu när det är en sån fin sommar, men för mej är det för varmt!
 
Resterande dagar av veckan består av jobb. Då ska Alina vara hos bästa Ellie <3 Känns onödigt att lämna henne på förskolan i den här värmen och på en helt annan förskola än där hon brukar vara när Ellie ändå kan ha henne.
 
Lördag ska jag, Alina, Ellie, Mange och Tove åka på kryssning till Åland <3 Kommer bli super kul :)
 
 Älskar min kandelaber men blev inte bra med ljusen hur jag än gjorde.
Eftersom jag är en växtperson mer än en ljusperson så kom Ellie på den 
smarta idéen att sätta dit glaskoppar och ha växter i. Blev riktigt snyggt!
 

Elefantpedistalen jag fyndade i Örnsköldsvik. Lite sprayfärg och
den ser som ny ut! 
Självklart har den en kruka elefantöra stående på sej ;)

Mammas blivande fotbollsproffs kanske ? ;) Hon älskar ju bollar och att springa! 
Dessutom vilken lycka när hon fick låna Alvins riktiga fotbollsskor :)

TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN!

Dvs. till jobbet... Igår var första arbetsdagen efter 3 veckor ledigt. Jag var inte så smart när jag la mitt schema så la in ett 10 timmars pass första dagen. Snacka om att hjärnan inte riktigt fungerade som den skulle ;) Idag har jag varit ledig iallafall! Har packat upp sakerna från semestern och donat här hemma... 
 
Dagarna innan vi åkte till Örnsköldsvik så var min guddotter Wilma hos mej i 3 dagar <3 Vi badade, var på Djulö glasscafé, var på stan, var hemma hos Ellie på myskväll och så var Wilma, Tove och Alina hos oss och lekte. Blev även en runda till Linköping på Ikea med bara vi fyra tjejer. Riktigt mysiga dagar <3 
 
Lördagen festade jag och Ellie. Mötte även upp syrran och Alme på Pinchos för att dricka Sangria. Sen drog vi till Harrys och dansa hela natten... 

I Måndags åkte jag och Alina då till Örnsköldsvik för att hälsa på Emma och barnen <3 Tågresan gick bra och Alina var så duktig! När vi kom fram så käkade vi på Pinchos och gick sen hem till Emmas syrra Moa och drack skumpa och umgicks när barnen hade somnat. 

Tisdagen var vi på en loppisrunda och jag hittade en ansiktskruka :) På em. åkte vi till Trehörningsjö. Barnen badade på kvällen och så var vi hemma hos Emmas mamma där barnen hoppade massa studsmatta. 
 
Onsdagen var vi på loppis igen och jag hittade ännu en ansiktskruka som tyvärr gick sönder på vägen hem :( Hittade en jätte fin klänning till Alinas växagarderob oxo. Vi spelade minigolf och var ute hela dagen och lekte.
 
Torsdagen såg ungefär likadan ut fast då badade vi istället för att spela minigolf! Alina älskar verkligen att vara ute hela dagarna och leka :) 
 
Fredagen åkte vi in till Örnsköldsvik igen. Var på stan nästan hela dagen. På em. gick vi hem till Emmas pappa där vi skulle sova. Vi var på ännu en loppis där jag hittade gulligaste mini elefantpedistalen :) 
 
Lördagen besökte vi massa olika lekparker och på kvällen gick vi ned till Strandparken för att besöka Sjunde i sjunde och kolla på Elektric Banana Band. Barnen dansade järnet :) Sen gick vi till en största lekparken hittills. Pappas kusin Peter kom förbi en sväng och sa hej :)
 
Så i Söndags var det tyvärr redan dax att åka hem... Tack Emma för en underbar vecka <3 
 
 Alina redo för att åka på semester :)
 
 Tisdagen i bilder
 
Onsdagen i bilder
 
 Torsdagen i bilder
 
 Fredagen i bilder
 
 Lördagen i bilder
 
Alvin, Emma, Alina och jag innan det var dax att säga hej då :( <3
 
Här och här finns två filmer på Alinas rutchkanne-turné ;)

MINA 8 FAVORITINREDNINGAR HEMMA HOS OSS

1. Växthyllan bakom soffan i vardagsrummet. Perfekt att ha växter på som inte tål söderläge.
Dessutom blir det perfekt att fylla upp utrymmet med, då jag har soffan mitt i rummet.
 
2. Akvariebänkshörnan i vardagsrummet. Blev så mycket snyggare när jag satte dit
skåp/hurtsar i varje fack och bytte knoppar på akvariebänken. 
 
3. TV-bänken i vardagsrummet. Älskar hur det ser ut även om det är
lite osymmetriskt ;) Har lärt mej att gilla sånt med tiden! Perfekt att jag 
får plats med alla pyssel/kontorssaker oxo i svarta korgarna längst ner.
 
4. Ett av mina finare stilleben i vardagsrummet.
 
5. Nästan alla mina kryddor i köket har fått likadana glasburkar och sitt namn med Dymotext. 
 
6. Microhörnan i köket. Älskar hur snyggt det blev med marmordekorplasten på bänkskivan.
Och så mina två fina förvaringsburkar till lök och vitlök. Fynd från Netto!
 
7. Nya väggbokhyllan i Alinas rum med alla genus medvetna barnböcker och Elsa Beskow klassiker.
Och Alinas fina minnesskåp med saker sedan hon var nyfödd <3
 
8. Älskade guldhörnan i badrummet. Så mysigt! Har guld, rosa och Eiffeltorn som inredning.

IMAGINE LISTA

Om jag inte hette Johanna skulle jag heta: Stephanie
Om jag fick byta ansikte med en kändis skulle jag: se ut som Angelina Jolie
Om jag kunde spela ett instrument jättebra skulle jag: vilja kunna spela på en keyboard
Om jag bara fick lyssna på ett band resten av livet skulle jag: lyssna på Ace Ventura
Om jag kunde skapa mitt eget drömplagg skulle jag: göra en regnponcho med långa ärmar och så lång så man inte blir blöt när man cyklar medan det regnar
Om jag kunde få uppleva en dag en gång till skulle jag: önska att Alinas förlossning blev lite annorlunda. Att hon inte behövde akutvård på NEO så hon skulle stannat hos mej istället
Om jag fick ändra tre saker med mitt utseende skulle jag: gå ner i vikt, lite större läppar, lite större ögon
Om jag skulle byta jobb imorgon skulle jag: jobba som elevassistent
Om jag hade en superkraft skulle det vara: att kunna bli osynlig
Om jag var tvungen att bo i en annan stad för resten av mitt liv skulle jag: vilja bo i New York
Om jag bara fick äta en rätt varje dag resten av veckan skulle jag: tacos for life!
Om livet tog slut på Söndag skulle jag: ge Alina så mycket kärlek som jag kan <3