HELGENS KRYSSNING

I Lördags åkte jag ju då på kryssning med Ellie, Mange, Tove och Alina <3 Vi åkte från Katrineholm mot Stockholm kl. 13. Väntade i hamnen och kom på båten runt kl. 17. Vi åkte med Viking Line:s Cinderella. Förr var det en riktig partybåt men nu har dom tydligen ändrat deras regler och man får inte köpa någon alkohol i TaxFreen på utresan för att undvika fylla så var väldigt lungt på båten! 
 
Vi gick ned till våra hytter men i ena hyttan var det redan folk och dörren stod öppen. Fick en ny större hytt och fick behålla vår ena gamla. Skyndade oss upp till buffén som vi hade bokat! Var mest fiskrätter och inte alls så mycket mat i min smak - deras buffér på vinterhalvåret är mycket godare! Till barnen fanns det barnbuffé men det fanns inga barnglas eller bestick ?!!?? 

Gick en liten snabbrunda på TaxFreen innan vi gick ned till hytterna och bytte om till "discokläderna". Gick upp på däck och kollade på utsikten. Sen tog vi ett varv i lekrummet. Det som lockade mest var en hoppborg sen var det inte så mycket roligt för varken Alina eller Tove! Efter hoppandet 
tog vi en liten fika innan det var dax för Familjedisco - det barnen hade sett mest framemot :) Musiken var så hög att barnen blev rädda och vi kunde inte prata med varandra och då är Melody den ända baren där barn är välkomna! Deras familjebar lixom... Vi blev så besvikna :( Men ca 10 minuter innan discot skulle sluta så vågade Alina äntligen sej fram trots den höga musiken och oj vad hon dansade :) Hon blev skitsur när hon inte fick dansa längre ;) 

Efter discot kollade vi på karoeketävling och umgicks. Innan vi skulle gå och sova så skulle vi gå och spela på spelmaskinerna och låta barnen vinna godis i sån där gripklo-maskin. Vi gick till uttagsautomaten för att ta ut kontanter men den var ur funktion, går då till receptionen - men nej, det gick inte att få tag i kontanter på hela båten! Fick i efterhand reda på att dom inte hade fyllt på med pengar ?!!?? 
 
När vi kommer tillbaka så är Mange och Tove i hytten. Då har någon securitasvakt gått och sagt till Tove att det är dax för henne att gå och lägga sej ?!!?? Det är jue lixom vi vuxnas ansvar och vi hade lovat henne att vara vaken så länge hon ville! Hon var jätte rädd att vakterna skulle komma och ta henne under natten :( 

Söndagen tog barnen sovmorgon och vi hade bokat brunchbuffé. Smart då dom sov vid frukosten - jobbigt att dansa och vara uppe hur länge man vill ;) Brunchen var riktigt god! Hade hellre ätit det än buffén på kvällen ;)

Sen gick vi på TaxFreen och shoppade. Någon tusenlapp fattigare men ägare till en hel del alkohol ;) Efter shoppingen gick vi till chefen på båten och framförde alla våra klagomål om allt som hänt! Han erbjöd oss en gratis kryssning med bättre hytter inom 1 år. Vi bara -nehe du, då ska vi ha mat oxo! Är jue ändå det som kostar, gratis kryssningar erbjuds mest hela tiden. Han gick iväg och kom tillbaka med ett tillgodokvitto på både hytt, buffé och frukost ;) 
 
Innan vi var hemma igen så kolla på en till karoeketävling och denna gången var musiken mycket lägre och sen gick vi ut på däck och kollade. 
 
#1 - Mari B

Det är bara på helgerna man inte får köpa alkohol på utresa. Det är för att minska att folk dricker i hytterna. Vardagar får man köpa vad man vill på utresa även alkohol.
Det är enbart på sommarlovet det finns något till barnen på cinderella, det är lite tråkigt. På de andra loven om det finns något så är det typ ett rum med ritbord.
Vi åkte med Cinderella för två veckor sedan och ska åka igen på måndag.

Svar: Aha, jag trodde det var jämt :) Men det gjorde så det blev betydligt mindre fylla!
Johanna Hellberg