Johannas Pratstund

2018-06-19
11:31:50

ÄNTLIGEN LEDIGT!!!

I hela 3 veckor, underbart! Den här veckan är jag föräldraledig med älskade Alina, nästa vecka har jag mitt livs första betalda semester - bättre sent än aldrig som man brukar säga ;) Och sen veckan efter är jag föräldraledig igen och då ska vi åka till bästa Emma med familj i Örnsköldsvik - Trehörningssjö.
 
Annars har hela förra veckan bestått av jobb och pill med nya bloggen förutom i Torsdags... 
 
I Måndags åkta Alina till Exet för pappa-vecka men i Torsdags fick jag "låna" henne några timmar för att gå på Toves och mina gudbarns skolavslutning. Det var mysigt <3
 
I Söndags slutade jag jobba kl. 13. Cyklade hem och hämtade Alina. Gjorde oss ordning och så kom mamma och Conny för att hämta oss och åka till Jönåker. Min syster dotter Linnea skulle döpas. Fikade och umgicks. På vägen hem körde jag bilen, dock föll övningkörningsskylten av så kunde tyvärr inte köra hela vägen hem! 

Igår var vi med Ellie och handlade på Willys. Jag rensade även ut storlek 80 från Alinas garderobb. Ska bara få tummen ur och lägga upp allt till försäljning på Facebook. Är så tråkigt tycker jag, men roligt när det väl kommer in pengar ;)
 
Idag ska vi mest bara ta det lungt. Är så tråkigt väder, jag är trött och Alina är gnällig och snorig - så känner inte för att hitta på något speciellt! Dock ska vi iallafall gå till Ica Nära strax. Ska hämta ett paket från Ikea med tråkiga men nödvändiga saker ;) 
 
Apropå nya bloggen - den kanske kommer igång snart ? Jag börjar bli nöjd med designen men är lite till småpill innan jag är helt nöjd och Blogg.se håller på och skapar en exportfil till mej med alla mina inlägg. Spännande men läskigt med nytt ;)
 
 Hittade Alinas första selfie i min gamla iPhone ;)
 
En glad Alina på skolavslutningen i Torsdags. Hon fick både bulle och ölkorv ;)

På dopet i Söndags. Alina skulle promt vara med längst fram med mina systrar ;)
2018-06-12
10:38:33

ALINAS 2 ÅRSKALAS

I Lördags var det dax för Alinas familjekalas. Det var fint väder med lagom värme, perfekt då vi hade kalaset hemma i mina föräldrars trädgård. Egentligen skulle barnen bada i poolen men den hade gått sönder under natten och läckt vatten - tråkigt! Men som tur var så hade min syster köpt en bläckfisk-vattenspridare så dom sprang i den lite :)

Eftersom Alina älskar Minionerna så det blev ett Minionkalas. Alla gästerna gick på Minion tipspromenad. Alina och Ellie vann :) Sen spelade barnen Minionbowling och hade fiskdamm. Alina massa fina presenter och så fikade vi - Ellie hade bakat jättegoda tårtor <3 Tack alla som kom och delade Alinas dag <3
 
I Söndags var det ännu finare väder så jag ville verkligen inte sitta inne med Alina. Så först träffa vi pappa och Cilla på McDonalds. Käkade en varsin Happy Meal.
 
Sen cyklade jag med Alina till Biltema. Var tvungen att köpa en ny lamineringsmaskin då min gamla bara la av. Så köpte Alina en minibil - hon älskar nämligen bilar :) Vi träffade även Jennifer och Alme en kortis. Glass käkade vi oxo såklart ;)
 
På kvällen åkte jag, Ellie och Alina till Malmen för att bada - årets första dopp för oss. Men Alina vägrade bada, det var kallt sa hon hela tiden ;) 
 
Igår åkte Alina till Exet för pappa-vecka. Så jag har haft jätte svårt att sova inatt :( Har jue haft henne hos mej i 3 veckor nu så kändes jätte konstigt att inte ha henne sovande bredvid mej :( Blir så tomt här hemma utan henne :( 

Jobbade hela dagen igår och det ska jag göra idag oxo! Hela veckan kommer bestå av jobb... Jobbar alltid massor när Alina inte är hos mej så hinner jag vara mer med henne när hon är här <3
 
2018-06-08
14:52:00

ALINAS MEMOZZ-SNURRA VÄXTE SEJ STÖRRE

 “Detta är en annons/reklam/samarbete för Memozz och innehåller annonslänkar"
 
 
Ni som följt min blogg vet att jag har en minnessnurra till Alina från danska företaget Memozz.
Det är en snurra man sätter dit minnesbitar vart efter Alina gör framsteg. Nu när hon är äldre
så blir det dock inte lika mycket framsteg som innan och inte lika mycket nya minnesbitar! Men några
nya har jag uppdaterat med :) Jag älskar verkligen den här minnessnurran, en av mina bästa minnen
från Alinas barndom :) Jag hoppas Alina kommer uppskatta den lika mycket som jag när hon blir äldre <3
 
Memozz är som skrivet ett danskt företag men allting går att få med svensk text :)
 Man mailar sin beställning helt enkelt - väljer ut dom minnesbitar man vill ha och skriver texten
man vill ha. Vid beställning får man alltid ett utkast på designen och kan därefter korigera om något är
fel eller inte blev som man tänkt sej! Det tar ca 1 vecka att få hem sin beställning från godkänt utkast.
Minnesbitarna är tillverkade i 2 mm rostfritt stål som inte bleknar, ärgar sej eller oxiderar -
så snurran håller sej fräsch i hur många år som helst! I startpaketet ingår mittenplattan
med gravyr och en ram att fästa minnesbitarna på. En minnesbit kostar 89 SEK. 
 
 
Dessa bitar fick Alina till hennes minnessnurra denna gången; 
 
 
Kan hoppa - Nytt rum - Första ambulansturen
 
Hoppar i vattenpölar - Kan räkna - Favoritfärg

 
Undra hur många varv och minnesbitar jag får plats med innan ramen är full ? :D