VINN EN DRÖMRESA TILL KAP VERDE

"Detta är en annons/reklam för Libero.se och innehåller annonslänkar"
 


Wow, jag bara älskar Liberos samlarkampanj som pågår just nu! Två familjer kan nämligen vinna 1 veckas drömresa till Kap Verde med Libero All Inclusive. Vad som är ännu bättre är att Libero bortser från normen - 2 vuxna, 2 barn, alla familjer är välkomna att tävla oavsett hur många familjemedlemmar! 

Resan avgår i Mars 2019 från antingen Stockholm eller Kastrup och resan är självklart  klimatkompenserad. Vem skulle tacka nej till en sol och badresa efter en tråkig, kall och mörk höst/vinter lixom? :) Iallafall inte jag och Alina. Dessutom delas det ut över 100 andra sommarvinster!
 
Man tävlar genom att köpa 3 st valfria Libero produkter. Fotar sina kvitton med dom köpta produkterna och laddar upp fotona på kvittona på Liberos tävlingssida. Sedan ska man komma med sin bästa motivering på max 50 ord varför just du och din familj ska vinna resan. Man kan tävla hur många gånger man vill - bara att köpa flera produkter! Tävlingen pågår tills 31 December - 2018. Resan har ett värde upp till 60.000 kr.
 
Alina är redo för att åka ;) Bara en riktig resväska som fattas så hon får plats
med lite mer saker förutom dom viktigaste som hon håller i handen :) 
Och turen att vinna såklart ;) Men eftersom Alina bara använder
Liberoblöjor och andra produkter så lär vi få många tävlingschanser!

ÄVEN KÄMPAR FALLER!

I Fredags var det dax för mej att jobba igen efter 9 dagar ledigt - om man bortser från Onsdagen och Torsdagens facket utbildning med Kommunal. Mycket intressant utbildning faktiskt! Sådan medlemsutbildning borde alla som är med i Kommunal gå på tycker jag, för oj vad man får lära sej saker  :)
 
Vaknade på morgonen med världens huvudvärk - haft det i flera dagar f.ö. Vivica och Mille kom förbi på morgonen. Drack kaffe och umgicks medan barnen lekte och busade <3 Framåt lunch åt jag och Alina mat och sen somnade hon, jag försökte oxo sova lite - men kom aldrig till ro! Skulle börja jobba kl. 16 och lämna Alina hos Exet kl. 15.30. Runt kl. 15.00 började jag må så förbaskat illa medan jag samtidigt blev yr i huvudet och kände mej svimfärdig. Tänkte det säkert blir bättre när jag får luft och kommer fram till jobbet...

Men när jag kommer fram till jobbet så blir det bara värre :( Mår så illa så det bara rinner svett om mej och på väg att kräkas. Sjukskriver mej hela helgen för jag tror såklart det är magsjuka jag fått då det går just nu! Kommer hem och tar tempen som visar att jag har feber. Men sen någon timme så mår jag bra igen... Med facit i hand så var det ingen magsjuka utan en panikångestattack relaterad till jobbet :(
 
Så varit hemma hela helgen och bara varit. Suttit en hel del framför datorn och pillat med nya bloggen. Har inte haft så mycket energi till annat. Alina kom iallafall i Söndags kväll <3
 
I Måndags ringde jag vårdcentralen och fick en läkartid. Fick antidepressiva tabletter utskrivna och lugnande att ta när jag ska sova. Är 2 veckor instättningstid som jag kan må väldigt dålig på och bli extremt trött så läkaren sjukskrev mej under tiden. Vi ska höras igen om 2 veckor och se hur jag mår, jag ska även ringa en psykolog. Prata med min chef som sa att hon märkt jag börjat må dåligt och jag fick direktiv att jag ska vara hemma nu tills jag mår bra och tänka mer på mej själv och att jobbet finns kvar när jag mår bättre!
 
Jag känner mej ganska tom, stressad och trött om dagarna och är väldigt glömsk. Har ingen lust, energi eller ork till något heller så tar dagarna som dom kommer! Så jag och Alina myser mest hela dagarna - kollar på filmer, leker eller så sitter jag framför datorn och pillar som sagt. Behöver inte tänka så mycket när jag fixar med bloggen och skönt att ha det gjort! Så är vi hemma hos Petra med barnen för att Alina ska få leka av sej och så kommer Ellie och hälsar på oss då och då <3 
 
Idag ska jag iallafall hitta orken och energin till att vattna växterna, tänkte även hitta på något pyssel med Alina. Kan vara nyttigt för oss båda att göra något kreativt och roligt :)
 
Fotografen som fotade både Alina och mej som liten ska gå i pension. Så jag köpte ut
alla foton digitalt på Alina så fick med 3 st nya foton jag inte sett innan, bla. detta :)
Det är från hennes 1 årsfotografering och hon har precis lärt sej att  stå helt själv <3

 
Tavelväggen jag behöve ramarna till. Blev super nöjd med resultatet :)
Är foton från Alinas 6 månaders fotografering, 1 års fotografering, 
förra årets förskolefoto och årets. 

 Alinas och min PEZ samling, frågan är bara om det är jag eller Alina som gillar dom mest ? ;)

MIN LEDIGHET

Är redan snart slut och jag har inte hunnit med hälften av det jag hade tänkt på mina lediga dagar - men är väl som vanligt då ? ;) Har iallafall gått igenom hur många månader som helst på nya bloggen, börjar se ett slut på allt även om det kommer ta flera veckor till innan jag kommer igång med den. Men känns riktigt spännande att börja blogga på en helt egen domän, helt nya dörrar som öppnar sej med samarbeten och sånt då! 
 
Alina har varit som förbytt, hon har varit som ett riktigt "pms-monster" rent ut sagt. Vissa dagar har jag själv bara viljat bryta ihop för hon varit så som hon varit... Hon vet inte själv vad hon vill ibland, är elak, slåss, skriker och gråter. Tar alla saker från andra barn och skriker "min". Men det jobbigaste är att se på när hon knappt orkar med sej själv vissa stunder, lilla älskade barn <3 Uppskattar verkligen dom stunder då min "vanliga" Alina visar sej, det vänder snabbt mellan varven. Det är två-årstrotsen som kommit! Hoppas den är över snabbt, för oj - det går inte ens att beskriva med ord denna trotsen ;)
 
I Torsdags var vi hemma hos Petra och gratta Liam som fyllde 6 år. Och på Fredagen var vi hos dom på Fredagsmys <3 Tyvärr ska Alina bråka massor men som tur är så får hon ändå vara med och leka mellan varven. Men förstår dom andra barnen att det inte är roligt när hon är så elak och gnällig. 

I Lördags cyklade jag och Alina till Lövåsén. Köpte 4 st svarta ramar för 50% av ord. pris och en bokstavstavla för bara 49 SEK på Rusta. Sen cykla vi förbi Ica Maxi för korv och fika. Billigt och mysigt att ta en fika där eller på Biltema. Mycket billigare än inne i centrum ;) Obligatoriskt är även att kolla om det kommer några tåg när vi korsar järnvägen ;) 

I Söndags cykla vi oxo till Lövåsén. Jag kom nämligen på att jag behövde 4 st svarta ramar till för att göra en fotovägg med Alinas foton :) Men tyvärr hade dom bara vita! Så blev en sväng på Ö&B istället. Fyndade bla. rumsdoft för 30 SEK (ord. pris 49 SEK), Ajax diskmedel för 10 SEK (ord. pris 18 SEK) som luktade såååå gott, en Klong liknande vas för 30 SEK (ord. pris 49 SEK) och så en expanderande vattenslang som kan bli upp till 15 m lång för 99 SEK. Vattenslangen var en av tanterna på jobbet som tipsade om, istället för att bära tunga vattenkannor när jag ska vattna på balkongen och fylla på Alinas pool nästa sommar. Perfekt!
 
När vi kom hem igen så var vi hemma hos Petra en sväng och avslutade kvällen på McDonalds. 
 
Igår var vi på Rusta ännu en gång, men fortfarande inga svarta ramar trots deras saldo visa det - var även en sväng på kvällen för då skulle pallarna med varor vara uppackade, men nepp! Men på kvällen hörde snälla Karin av sej och la undan 4 st till mej, wihooo :D Super tack!
 
Eftersom vi fick skjuts av pappa så passade jag även på att månadshandla mat på Willys och så var vi en sväng på Ica Maxi. På kvällen kom pappa och hälsa på. Han hade en väska med 3 st PEZ figurer till Alina <3 Så kom Ellie och vi såg första avsnittet av Vår tid är nu säsong 2. 
 
Idag var Alinas förskola stängd, så Exet och jag bestämde hon lika gärna kunde vara kvar hos mej då eftersom jag varit ledig och han jobbat. Men när han skulle hämta Alina i em. så blev hon helt hysteriskt och vägra sätta sej i hans bil och skrek efter mej hela tiden. Så vi bestämde att självklart skulle hon få vara kvar hos mej lilla hjärtat <3 Men till helgen måste hon dit även om hon inte vill, för jag har min jobbhelg! 
 
På dan idag så var vi på Rusta för en fjärde gång och den här gången fick jag då äntligen mina 4 st svarta ramar  och fotoväggen med Alinas foton blev perfekt! Visar foto på den framöver :) Träffade på Petra, Sabina och alla barnen så gick med dom ett varv på Ica Maxi och så blev det den obligatoriska korven och fikan ;)
 
Imorgon skulle jag egentligen vara ledig oxo, men jag ska jue på utbildning med facket Kommunal. Men det ska bli jätte intresant! På kvällen ska mitt jobb ut och äta på Pinchos men får se hur jag gör eftersom jag har Alina nu ? 
 
 En del av mina balkong odlade chilisar

Bokstavstavlan jag köpte på Rusta med mitt favorit citat om hösten!
 
 

JELLY BEANS

"Detta är en annons/reklam för Jellybelly och innehåller annonslänkar"
 

För länge sedan så fick jag ett välfyllt och gott paket hemskickat från JellyBelly
JellyBelly är Sveriges leverantör för mitt favorit godis Jellybeans. 

 

Jellybeans är små färgglada gelébönor med en väldigt relatiskt smak. Det finns 50 st officiella fasta smaker och över 100 st tillfälliga tex. olika kollektioner eller säsongssmaker. Tillfälliga smaker är bla. dessa du ser ovan - Cocktail Classics, Hello Kitty, Harry Potter, Mixed Emotions och Sport Beans. Fast egentligen är det bara din fantasi som sätter stopp för vilka smaker du kan göra genom att blanda andra smaker med varandra.
 
En böna innehåller 4 kalorier och en näve (ca 25 bönor) innehåller 100 kalorier. En böna innehåller ca 1 gram kolhydrater och helt fri från fett. Det går ca 882 st Jellybeans på 1 kg. Majsstärkelse används som livsmedelsstärkelse och ingen gelatin används. Det tar från 7 till 21 dagar att tillverka en enda böna. 
 
Gustav Goelitz startade sin godistillverkning redan år 1869 i Belleville, Illinois. Hans son fortsatte med tillverkningen år 1894. Andra genrationen Goelitz specialiserar sig på godishavre och kungliga smörkrämer år 1989. Under andra världskriget ransoneras socker, trots detta så introducerar företaget Mint Wafers på 1940-talet. På 1960-talet så tillverkar tredje och fjärde genrationen Goelitz mandarinskivor, kryddiga droppar och gelébönor. År 1965 så sker genombrottet med Jellybeans som får en ingjuten smak i mitten av bönan. Kaliforniens guvernör Ronald Reagen upptäcker Jellybeans år 1966. Dem första Jelly Belly smakerna framställs år 1976 - root beer, grönt äpple, lakrits, cream soda, citron, mandarin, körsbär och grapefruit. På 1980-talet framställs ännu flera Jelly Belly smaker. Jelly Bellys maskot mr. Jelly Belly födds år 1983. Världens första smak av en riktig smårätt - smörade popcorn tillverkas år 1989. År 1993 introduceras Jelly Bellys sura smaker som fortfarande idag är en av favoriterna bland köparna. From. år 1996 så stämplas varje enskild geléböna med Jelly Belly-logan. Företaget får sitt namn Jelly Belly år 2001.
 
 
Älskar Jelly Bellys fina presentaskar. Dom känns så lyxiga på något sett :) 
Askarna finns att köpa med 10, 20 eller 50 smaker. Mina tre favoritsmaker
är 
Green Apple, Buttered Popcorn och Strawberry Cheesecake.
 
Jag fick även chansen att prova på Jelly Bellys populära spel Bean Boozled.
Nu i en ny version med Minionerna. Alla godissmakerna har en god smak och en
äcklig smak. Man snurrar på locket för att se vilken godis man ska ta av.
Det finns bla. smaker som Minion prutt, pennväss, ruttet ägg och död fisk.
Själv tyckte jag godis var för äckligt för att våga spela ;)
 
 Vi fick även hem den söta maskoten Mr. Jelly Belly.
Han fick sin bestämda plats i Alinas kök :)